Başbakan Erdoğan, Dünya Çevre Günü'nde Konya'da

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugün kutlanacak olan Dünya Çevre Günü etkinliklerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'ya geleceğini, Erdoğan'ın katılımıyla bir çok çevre projesi açılışının Konya'dan gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Akyürek, Konya'nın merkez ilçe belediye başkanlarının katılımıyla Büyükşehir Belediye Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, Konya Ovası Projesi'nin (KOP), çevre yatırımı kapsamında ele alınması gereken en önemli projelerden biri olduğunu belirtti. 
Konya belediyeleri olarak, Katı Atık Yönetimi Programı çerçevesinde günde 1200 ton çöpü hanelerden ve sokaklardan alıp modern depolama tesisine götürmekte olduklarını ifade eden Akyürek, yeni modern Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin de önümüzdeki yıllarda AB desteğiyle hayata geçirileceğini vurguladı. 
Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi'nin yap-işlet-devret modeliyle yapıldığını, çevre yatırımları ve mezarlık düzenlemeleri konusunda yeni süreci başlattıklarını dile getiren Akyürek, ''Çöp gazından elektrik enerjisi üretimi projemiz ihale edildi, tesis kurma çalışmaları başlayacak. 300 bin avroluk AB desteğiyle Hava Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi'ni başlattık. Atık piller değerlendirme ünitesi ve AB standartlarında çevre laboratuvarı çalışmaları da devam ediyor'' diye konuştu. 
Akyürek, bugün kutlanacak olan Dünya Çevre Günü etkinliklerinde Konya'ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da geleceğini belirterek, şunları kaydetti: 
 ''Sayın Başbakanımızın katılımıyla bir çok çevre projesinin açılışı da Konya'dan gerçekleştirilecektir. Konya Atık Su Arıtma Tesisi başta olmak üzere, Türkiye genelinde Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesinde, bakanlık duyarlılığı ile yürürlüğe konulan 10 önemli projenin Konya'dan, tek merkezden açılışı yapılacaktır. Bunlar arasında Kütahya, Tokat, Kuşadası gibi yerlerdeki tesisler var. Bugün açılışı yapılacak, 35 milyon dolara mal olan Konya Atık Su Arıtma Tesisi, Konya'nın dünya kentleri arasındaki sıralamasını etkileyecek önemdedir. Bu törende ayrıca araç dağıtım programı ve ödül törenleri var. Yoğun dünya gündemine ve gelişmelere rağmen, Sayın Başbakanımızın da katılacağı Kültürpark'taki programa, bütün Konyalıları, bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum.'' 
Konya Atık Su Arıtma Tesisi'nin iki açıdan önemi bulunduğunu ifade eden Akyürek, ''Birincisi kent standardının AB normlarına uygun hale gelmesi, ikincisi, küresel ısınmanın önemli olduğu dünyada Konya gibi stratejik bir alanın arıtılmış temizlenmiş suya kavuşmasıdır. 3 aşamada arıtılan yılda 50 milyon metreküp su, hem Karatay ve daha aşağıdaki köylerde tarımsal amaçlı kullanılacak, hem de kent yeşil alanları sulanacak. Bu uygulama Türkiye'de belki de en önemli örnek olacak'' diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri