Başbakan Erdoğan: Bulanık Suda Balık Avlamanın Gayretindeler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin seçim sürecini provoke etmek için her yola başvuracağını belirterek, "Bunlar şimdi bulanık suda balık avlamanın gayreti içindeler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin seçim sürecini provoke etmek için her yola başvuracağını belirterek, "Bunlar şimdi bulanık suda balık avlamanın gayreti içindeler. Ama biz size bulanmış su bırakmayacağız." dedi.

        Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde yapılan saldırıyı değerlendirdi.

        Erdoğan, "Hacı Bektaş’ta, o muhterem zaatın manevi huzurunda bu ülkenin Başbakan Yardımcısı'na bir kendini bilmez, Hacı Bektaş düşmanı alçakça saldırıda bulunuyor. Ana muhalefet partilerinin genel başkan yardımcıları, milletvekilleri anında saldırganın etrafında etten duvar örüyorlar. Saldırganı okşuyorlar. Adeta saldırgana sahip çıkıyorlar." diye konuştu.

        Saldırganın ödüllendirilircesine tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiğini söyleyen Erdoğan, "Ondan sonra çıkıyorlar utanmadan, sıkılmadan diktatörlükten bahsediyorlar. Kimse kusura bakmasın diktatörlüğün olduğu yerde hiç kimse diktatör kelimesini ağzına dahi alamaz. Diktatörlüğün olduğu yerde gazeteler, dergiler, televizyonlar sabah akşam diktatör ifadesi kullanamaz. Sallandırırlar, Mısır’da olduğu gibi." ifadesini kullandı.

        "MİLLİ ŞEFİNİZ DÖNEMİNDE TEK BİR KİŞİ CESARET EDİP ONA DİKTATÖR DİYEBİLMİŞ MİDİR?"

        Mısır’da gözaltına alınan ve öldürülen basın mensuplarını hatırlatan Erdoğan, "Kimler öldürdü? O diktatörlerin görevlendirdikleri. Türkiye’de kim böyle bir şeyden bahsedebilir. Çıkacaksın meydanlarda istediğin gibi konuşmanı yapacaksın, toplantı gösteri ve yürüyüşleri kanununa aykırı olarak bunları yapacaksın, sana su sıkıldığı zaman biber gazı sıkıldığı zaman da bunu mermi olarak telakki edeceksin. Sevsinler seni… Ben ana muhalefete şunu hatırlatıyorum. Gidin bakın bakalım, milli şefiniz döneminde bir tek kişi cesaret edip de ona diktatör diyebilmiş midir? Darbeci arkadaşlarınıza bugüne kadar aranızdan bile diktatör diyebilen çıkabilmiş mi acaba?" dedi.

        "CHP’YE KİMİN YÖN VERDİĞİ EN BÜYÜK MUAMMA"

        CHP’de ciddi bir liderlik boşluğu bulunduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "CHP’de ciddi bir genel başkan boşluğu var. Şu anda CHP, Genel Müdürü’nün dahi kontrolünden çıkmış durumda. SSK’yı batıran Genel Müdür, atanarak geldiği CHP’yi de en kısa sürede iflasın eşiğine getirmiş durumda. Şu anda CHP’nin başında kimin olduğu, CHP’ye kimin yön verdiği en büyük muammadır. CHP şu anda sadece sokakta şiddet uygulayanlarla, yumruk atanlarla, cam çerçeve kıranlarla hatta eli kanlı terör örgütleri ile ancak gündeme gelebilen bir parti. CHP’nin gündemi barbarlar, eli kanlı terör örgütleri, bunlara sahip çıkan medya kuruluşları tarafından belirleniyor. CHP her kafadan bir sesin çıktığı, her kanadın bir yöne çektiği umutsuz bir parti haline geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakan Yardımcısı, senin gözlerinin önünde yumruklanacak, kürsüye çıkacaksın; kürsüde kalkıp da benim Başbakan Yardımcımdan bir özür dahi dilemeyeceksin. Çok enteresan ve elemanların onu okşamaya başlayacak. Onun etrafında etten duvar örecekler… Siz hangi diktatörlükten bahsediyorsunuz, hangi demokrasiden bahsediyorsunuz?"

        CHP’nin talihsiz ellerde olduğunu belirten Erdoğan, "Ve demokrasi için bu çok büyük bir talihsizliktir. Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde isterdik ki karşımızda demokrasinin hakkını tam verebilen ve hakikaten iktidara oynayabilen bir ana muhalefet olsa." diye konuştu.

        "BULANIK SUDA BALIK AVLAMANIN GAYRETİ İÇİNDELER"

        Böyle bir umutsuzluk içinde CHP’nin seçim sürecini provoke etmek, süreci bulandırmak için her yol ve yönteme başvuracağını ileri süren Erdoğan, "Çünkü kamuoyu araştırmaları ortada. Kamuoyu araştırmalarını gördükçe çılgına dönüyorlar. Bunlar şimdi bulanık suda balık avlamanın gayreti içindeler. Ama biz size bulanmış su bırakmayacağız. Dolayısı ile sandığa tertemiz gideceğiz ve bu sandıktan da inşallah AK Parti çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır." dedi.

        CHP’nin öfke ve şiddetin diline daha fazla sarılacağını söyleyen Erdoğan, "Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Geçmişte bunu defalarca yaptılar. Merhum Menderes karşısında defalarca kaybettiler. Hiçbir zaman kazanamayacaklarını anlayınca da şiddeti körüklediler." ifadesini kullandı.

        AK Parti ve milletin bu kirli senaryolara asla geçit vermeyeceğini dile getiren Erdoğan, "Son sözü sandık söyleyecek. Bizim gibi herkes de milletin bu kararına saygı duyacaktır. CHP’nin, onunla birlikte MHP’nin umutsuzluk içinde çirkinleşmeye çalışacakları bu süreçte biz her zaman itidalin yanında olacağız. Bizi çekmek istedikleri tuzaklara asla düşmeyeceğiz." şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri