Başbakan Erdoğan Ab Liderleriyle Görüşecek

Bir dizi temasta bulunmak üzere Brüksel’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin (AB) önde gelen isimleriyle bir araya gelecek.

Bir dizi temasta bulunmak üzere Brüksel’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin (AB) önde gelen isimleriyle bir araya gelecek.

Başbakan Erdoğan, bir günlük Brüksel ziyaretinde ilk olarak AB Konsey Başkanı Herman van Rompuy ile görüşecek. Ardından, AB Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Komisyonu Komiseri Stefan Füle ile bir araya gelecek olan Erdoğan, akabinde düzenlenecek çalışma yemeğinde Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz’un yanı sıra AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Van Rompuy ile fikir teatisinde bulunacak.

Belçika saati ile Başbakan Erdoğan ve AB liderlerinin 14.00’te ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. AP Başkanı Schulz ile ikili görüşme yapacak olan Erdoğan, sonrasında AP Grup Başkanı, Dışilişkiler Komisyon Başkanı Elmar Brok, Türkiye-AB KPK Başkanı Helene Flautre ve AP Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten ile toplantı yapacak.

Başbakan Erdoğan, AB temaslarından sonra akşam saatlerinde Belçika’yla yapılan iş gücü anlaşmasının 50. yılı etkinliklerinin başlangıç programını, Belçikalı üst düzey siyasetçilerle birlikte gerçekleştirecek. Erdoğan, Brüksel’den ayrılmadan önce TÜMSİAD’ın genel idari kuruluna katılacak.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri