"Başbakan Dershaneler Kapatılsın Derken Bilimsel Gerçekler Aksini Söylüyor"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, Türkiye'de en çok intiharların kredi kart borçları sebebiyle olduğunu belirterek, bunun görmezlikten gelinip dershane borcunu ödeyemediği için intihar eden bir kişinin manşetlere taşınmasın.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, Türkiye'de en çok intiharların kredi kart borçları sebebiyle olduğunu belirterek, bunun görmezlikten gelinip dershane borcunu ödeyemediği için intihar eden bir kişinin manşetlere taşınmasının yanlış olduğunu söyledi. Işık, "Başbakan dershaneler kapatılsın derken bilimsel gerçekler aksini söylüyor." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Grubu'nun, son yıllarda yaşanan intihar olaylarının araştırılmasına ilişkin araştırma önergesinin görüşülmesine dair önerisi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Işık, dershane borcunu ödeyemediği iddiasıyla intihar ettiği bir kişinin manşetlere taşınmasına tepki gösterdi. Dershane borcunu ödeyemediği için intihar eden insanların olduğunu dile getiren Işık, “Keşke ödeseydi de intihar olmasaydı.” dedi.

En çok banka borçlularının intihar ettiğinin altını çizen Işık, sonra sırasıyla askerlerin, polislerin, öğretmenlerin ve diğer memurların intihar ettiğini söyledi. Bu Türkiye gerçeğini devletin rakamlarının söylediğini belirten Işık, son 10 yılda 934 askerin intihar ettiğini hatırlatarak, bunu söylemeden bir kişiden bahsetmenin doğru olmayacağını kaydetti. 8 yılda 200’den fazla kişinin kredi kartı borcu sebebiyle canına kıydığını dile getiren Işık, 300’den fazla öğretmenin de intihar ettiğini; bunların görmezden gelindiğini belirtti.

Kredi kartı borcunun intihar edenlerin en büyük sebebi olduğunun altını çizen Işık, okuma-yazma bilmeyenlerde intiharın en yüksek oranda olduğunu ifade etti. Işık, “Başbakan dershaneler kapatılsın derken bilimsel gerçekler aksini söylüyor.” şeklinde konuştu. İntihar edenlerin yüzde 21’inin ilkokul mezunu, yüzde 16’sının lise mezunu olduğunu anlatan Işık, okuma yazma arttıkça intihar teşebbüsleri ve intiharların düştüğünü söyledi. Eğitimli toplumlarda intiharların az olduğunu belirten Işık, 2 milyondan fazla kişinin haciz kıskacında olduğunu vurguladı. 10 yılda 8,5 milyon olan icra dosyasının bugün 20 milyona çıktığını dile getiren Işık, “Her evde icra dosyasının olduğu Türkiye’de intihar olması doğaldır. Atanamayan öğretmenler intihar noktasına geldi.” şeklinde sözlerini tamamladı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri