Başbakan Davutoğlu’dan Başkent Ankara Mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’nın bugün de gün geçtikçe güçlenen demokrasinin beşiği olmaya devam ettiğini ve Cumhuriyet için belirlenen hedeflere ulaşma yolunda kendilerine aynı yüce ruhu yaşattığını söyledi. Ankara'nın Başkent...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’nın bugün de gün geçtikçe güçlenen demokrasinin beşiği olmaya devam ettiğini ve Cumhuriyet için belirlenen hedeflere ulaşma yolunda kendilerine aynı yüce ruhu yaşattığını söyledi.

Ankara'nın Başkent oluşunun yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Başbakan Davutoğlu şunları ifade etti: "İstiklal mücadelemizin akıbetinin tayin edildiği Ankara, Anadolu’da başlayan bağımsızlık hareketinin merkezi olmuştur. Ankara, bu ulvi görevi sevk ve idare eden Büyük Millet Meclisimize ev sahipliği yaparak, aziz milletimiz tarafından Cumhuriyetimizin başkenti ilan edilmiştir. Kadim devlet mirasımızın, modern ve çağdaş dünyaya taşındığı Ankara, işgal karşısında destansı bir mukavemet sergileyen milletimizin muasır medeniyet davasındaki en büyük güvencesi olmuştur. Ankara, bugün de gün geçtikçe güçlenen demokrasimizin beşiği olmaya devam etmekte ve Cumhuriyetimiz için belirlediğimiz hedeflere ulaşma yolunda bizlere aynı yüce ruhu yaşatmaktadır. Bu duygular eşliğinde, Ankara’nın başkent ilan edilişinin yıldönümünü kutluyor; Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri