Başbakan Davutoğlu Konya'da halka seslendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu mevlana ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk seçim değerlendirmesini evinin önünde yaptı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçime dair ilk sonuçları Konya'dan takip etti. Sandıkların büyük çoğunluğunun açılmasıyla da tweet atan Başbakan Davutoğlu, ''Elhamdülillah...'' dedi. Başbakan Davutoğlu'nun seçim sonuçlarını takip ederken çekilen fotoğrafı  İnstagram hesabından paylaşıldı. Seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasının ardından çok sayıda vatandaş Davutoğlu'nun Meram'daki konutunun önüne geldi. Kalabalık tarafından "Başbakan Ahmet Davutoğlu" ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratları yapılırken, kutlamalar kapsamında havai fişekler de atıldı.  Konutunun önünde toplanan kalabalığa seslenen Ahmet Davutoğlu, "Rabbime hamdolsun. Milletime teşekkürü bir borç biliyorum. Bu zafer, vatandaşın, ülkemizin, komşularımızın, herkesin. Sizlere, milletimize hiçbir zaman sırtımızı dönmedik, dönmeyeceğiz. Hz. Mevlana'yı ziyaret edeceğiz. Ankara'da binlerce kişi bizi bekliyor. Bizi bağrınıza bastınız. En zor zamanlarda yanımızda oldunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Bugün demokrasimizin, milletimizin zafer günü. Bu zafere katkıda bulanan herkese teşekkür ediyoruz. Nice güzel hedeflere yürüyeceğiz. Allah bize sadece bu dünyada değil, ahirette de komşu eylesin. Allah utandırmasın. Bugün hem zafer günü hem de tevazu günüdür. İnşallah önümüzdeki 4 yıl güzel hizmetler verip, 2019’da tekrar huzurunuzda olacağız. 2019'a kadar ülkeyi yöneteceğiz" diye konuştu. Davutoğlu'nun konuşması sık sık yapılan "Konya seninle gurur duyuyor" sloganları nedeniyle kesildi.

KONYA REKOR KIRDI

Mevlana Meydanı'nda da konuşan Davutoğlu, "Allahın selamı ülkemizin ve milletimizin üzerine olsun. Hz. Şu tertemiz tarlaya sevgiden başka tohum ekmeyiz. Bu gece bir sevgi tohumu ekme gecesidir. Bu memleket, bu ülke, bu toprak bu millet konya tertemiz bir belde ve şehirdir. Bu çoşku bu heyecan bize büyük bir güç veriyor. Saatlerdir soğukta bekliyorsunuz. Nihai sonucu almadan huzurunaza çıkmadık. Var olun. Binlerce kardeşimiz de bizi başkentte bekliyor. Güçlük karşısında eğilmeyiz. Konya arkamızdaysa, Türkiye arkamızdaysa her zaman dik duracağız. Siyasi mesajlarımı Ankara'da vereceğim. Ülkemizin her köşesindeki dava arkadaşlarıma ve AK Partili seçmenlerimize sesleniyorum; Bu davaya baş koydunuz. Sizin başınızı 7 Haziran'da öne eğmek istediler. Seçmenimiz kararlıdır. Provakosyona ve tahrike kapılmayın. Milletimiz, Konyalılar, mührü oy pusulasına vurdu. Bütün dünya dinliyor. Zafer ancak milletindir. Bizde zafer sarhoşluğu yoktur. Durmak yok. Kadrolarımız daha diri bir şekilde yoluna devam edecek. Sevginizi 78 milyona gösterin. Bugün hasım ve düşman yok. Herkesle kucaklaşın" diye konuştu.

KİMSE YENİLGİ PSİKOLOJİSİNE KAPILMASIN

AK Parti'ye oy vermeyenlere de seslenen Davutoğlu, "Kimse yenilgi psikolojisine kapılmasın. Yenilen yok ama kazanan var. Kazanan herkestir, ülkedir. Herkesin gönlüne girmeye geliyoruz. Herkese kalbimizi açmaya geliyoruz. Yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz. Konya ilk başkentimiz. Konya'dan söz veriyorum. Sadece sevgi tohumu ekeceğiz. Konyalılar hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadı. Tarihi bir rekora imza attınız. Her ilçesine, her beldesine teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin" sözlerini kullandı. Konuşmasının ardından Mevlana Meydanı'na hareket etti. Müzeyi ziyaret etti. Ahmet Davutoğlu, ziyaretinin ardından da Ankara'ya hareket etti.

KERİM ATICI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri