Başbakan Davutoğlu: Cizre ve Silopi terörden temizlenecek

Davutoğlu Cizre ve Silopi'de terör örgütüne yönelik yapılan operasyonların devam edeceğini ve teröristlerin temizleneceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Burada Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden operasyonlara değinen Davutoğlu "Dağları nasıl temizlediysek bu bölgelerde de teröre fırsat vermeyeceğiz" dedi.

DAĞLARI NASIL TEMİZLEDİYSEK..

"Hendek kazmak mayın döşemek okulları üs olarak kullanıp çatışmalar çıkarmak gibi oralarda bir takım faaliyetler içerisine girdiler. Teröristlerin herhangi bir şekilde halkı katletmesine izin verilmeyecek. Dağlıca ve civarında kış şartlarında kontrol edilemez denilen yalçın dağlarda kontrol sağlanmış bölge temizlenmiştir. Dağları nasıl temizlediysek Cizre ve Silopi'de de teröre fırsat vermeyeceğiz. Vatani istikrarı devamlı hale getireceğiz."

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

BULGARİSTAN'DA İKİLİ İLİŞKİLER

"Bakan arkadaşlarımla birlikte Bulgaristan'da ikili ilişkiler, AB ve NATO işbirliği konusunda istişarelerde bulunacağız. Kültürel ve tarihi bağlarımız çok derin. Başbakanlık görevini aldıktan sonra komşu ülkelere öncelik vereceğimiz ifade etmiştim. Daha önce de Göç Zirvesi'nde İstanbul'da görüşmüştük. İki ülke arasında ortak perspektif söz konusu. İki ülke arasında 5 milyar dolarlık işbirliği sözkonusu.

YASA DIŞI GÖÇ KONUŞULACAK

Bugün sınır güvenliği ve yasadışı göç konusunda hangi adımların atılabileceğini konuşacağız. Balkanlardaki gelişmeleri ve Balkanlar'da istikrarın sağlanması, etnik çatışmanın yaşanmaması için görüşmeler yapacağız. Bulgaristan ile Türkiye arasında dostluk köprüsü olan soydaşlarımla akşam yemeğinde buluşacağım. Genellikle Bulgaristan ziyaretlerimi birkaç güne yayarım. Ancak bu sefer Türkiye'deki yoğun gündem dolayısıyla akşam döneceğim.

TERÖRE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Arkadaşlar terörle mücadele Türkiye'de çok yönlü olarak sürdürülmek zorunda. PKK, DHKP-C ve DAİŞ'e karşı başlatılan operasyonlar devam edecek. Dağlıca ve civarında kış şartlarında kontrol edilemez denilen yalçın dağlarda kontrol sağlanmış bölge temizlenmiştir. Hendek kazmak mayın döşemek okulları üs olarak kullanıp çatışmalar çıkarmak gibi oralarda bir takım faaliyetler içerisine girdiler. Teröristlerin herhangi bir şekilde halkı katletmesine izin verilmeyecek. Dağları nasıl temizlediysek Cizre ve Silopi'de de teröre fırsat vermeyeceğiz. Vatani istikrarı devamlı hale getireceğiz. Operasyonlar sadece terör örgütlerinin faaliyetlerine yöneliktir.

HALKA SESLENİYORUM: SESİNİZİ YÜKSELTİN

Dağlıca ve civarında kış şartlarında kontrol edilemez denilen yalçın dağlarda kontrol sağlanmış bölge temizlenmiştir. Bunun üzerine terör örgütü şehirlerde yoğunlaşarak halkı bizar etmek istiyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin nedeni sivil vatandaşlara saldırıların olmasını engellemektir. Nerede ne söylemek istiyorlarsa söylesinler. Ama belli ilçelerimize ataş yaymak isteyenler bilsin ki ateş çemberi içinde vatan toprağının her bir metre karesini huzurlu bir yer haline getireceğiz. Halkımıza sesleniyorum terör örgütüne karşı sesinizi yükseltin

İSLAM ÜLKELERİ İLE YAPILAN ÇALIŞMA

Bizim Suudi Arabistan ile ikili ilişkilerimiz yakın bir şekilde sürüyor. Biz davet geldiğinde olumlu baktığımızı ifade ettik. Bu terörle İslamı özdeşleştirme çabasında olanlara verilecek en iyi cevap olduğunu düşünüyoruz. İslam ülkeleri içinde yapılan bu çalışmanın doğru yönde olduğunu düşünüyoruz."

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri