Başbakan Davutoğlu: Bu Ülkede 2 Aydır Her Şey Suhuletle Gerçekleşti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakan olduğundan beri Türkiye’de her şeyin uygun ortam ve kolaylıkla (suhulet) gerçekleştiğini söyledi. Davutoğlu, “Şimdi herkes 2 ay öncesine ve bu güne baksın. Hiçbir olağanüstülük oldu mu ülkede? Her...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakan olduğundan beri Türkiye’de her şeyin uygun ortam ve kolaylıkla (suhulet) gerçekleştiğini söyledi. Davutoğlu, “Şimdi herkes 2 ay öncesine ve bu güne baksın. Hiçbir olağanüstülük oldu mu ülkede? Her şey suhuletle gerçekleşti. Daha önce de bu memlekette başbakan değişiklikleri olmuştu, her biri krizle yürümüştü.” dedi.

Partisinin Üsküdar kongresine yetişemeyen Başbakan Davutoğlu, Küçükçekmece ilçe kongresine katıldı. Burada partililere seslenen Davutoğlu’nun gündeminde Gezi olayları, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları, CHP’nin kongresi vardı. Geçen yıl bu zamanlarda herkesin gündeminde üç seçim olduğunu hatırlatan Davutoğlu, “30 Mart mahalli seçimleri, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimleri ve üçüncüsü de gelecek sene 2015 Haziran’da yapacağımız genel seçimler. Biz AK Parti kadroları, bütün bu seçimleri aşan bir vizyonla Türkiye’nin 2023’ü için çalışırken 2053, 2071’i için çalışırken, birileri tuzak kurmakla meşguldü. İçerde ve dışarda tuzak kurmakla meşguldüler. Çünkü AK Parti’yle birlikte son 12 yıl içinde gelinen noktayı görüyorlardı. Tuzaklarını kurdular. Önce Gezi olayları dediler, halkı sokaklara dökerek AK Parti iktidarını zaafa uğratmaya çalıştılar. Olmadı, başaramadılar, başaramayacaklar. Sonra 17-25 Aralık komploları ortaya çıktı. Hep ümit ettiler ki AK Parti kadroları arasında bir tereddüt hasıl olsun. 30 Mart seçimlerine giderken AK Parti zaaf göstersin. Hiç zaaf göstermedik. Demokrasi şenliğini başlatıp Sayın Cumhurbaşkanımız o dönem AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak Türkiye’nin her yerini gezdi. Bizler gezdik ve 30 Mart’ta bu ülkeye tuzak kurulamayacağını herkese gösterdik. Diğerleri bu dönem içinde bu sefer başka hesaplara yöneldiler. O hesaplarla bu sefer 10 Ağustos’a giderken hep beraber bir araya geldiler. Baktılar ki tek başına AK Parti’yi yenmek mümkün değil, hep beraber çatı adayı çıkardılar. Toplandılar ve çatı adayıyla tek bir adayla çıktılar. Ama milletimizin cevabı, bizler çatıyla değil, milletin temelleriyle ilgileniyoruz, kökleriyle ilgileniyoruz dediler ve millet iradesiyle ilk defa halk tarafından seçilen Sayın Başbakanımıza cumhurbaşkanlığı koltuğunu emanet ettiler.” diye konuştu.

‘BİZİM KONGRELERİMİZ HAVADA UÇUŞAN SANDALYELERİN KONGRESİ DEĞİLDİR’

AK Parti ile CHP’nin olağanüstü kongrelerini karşılaştıran Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti: “Ondan sonra hesap bir başkaydı. Bu tuzakların içinde olanlar beklediler ki AK Parti kadroları arasında küçük hesaplar çıksın onlar gibi. Ama ne oldu? İki parti olağanüstü kongre yaptı. AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi. Bizim kongremiz erdemin, ahlakın, faziletin zirveye çıktığı, vefanın ve sadakatin emanet bilinciyle güçlendiği ve gelecek perspektifinin köklü bir siyasi gelenek haline geldiği bir kongre oldu. Cumhuriyet Halk Partisi kongresi ise hakaretlerin, karşılıklı ithamların yer aldığı bir kriz kongresi oldu. Hemen arkasından devletimizin tarihinde ilk kez cumhurbaşkanlığı iki dava arkadaşı arasında bayrak değişimi şeklinde devir teslim yapıldı. Başbakanlık ve genel başkanlık makamı da yine iki dava arkadaşı arasında devir teslim gerçekleşti ve bu emanet bizim omuzlarımıza yüklendi. Bütün bu süreçte bendenize destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün AK Parti kadrolarına buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu değişiklikler yaşandı.”

Ülkede 2 ay öncesiyle bu günün karşılaştırılmasını isteyen Davutoğlu, “Şimdi herkes 2 ay öncesine ve bu güne baksın. Hiçbir olağanüstülük oldu mu ülkede? Her şey suhuletle gerçekleşti. Daha önce de bu memlekette başbakan değişiklikleri olmuştu. Her biri krizle yürümüştü. Ama suhuletle yürüdü. Çünkü bizim diğer partilerden farkımız şudur ki, AK Parti hareketi konjonktürel şartlarda çıkmış bir siyasi parti hareketi değildir. AK Parti, binlerce yıllık köklerden gelen bir siyasi kültürel, iktisadi, medeniyet yürüyüşünün adıdır.” ifadelerini kullandı.

AK Parti kongrelerinin diğerlerine benzemediğini ifade eden Davutoğlu, “Bizim kongrelerimiz başkalarının kongreleri gibi, iç ihtilafların, tartışmaların, havada uçuşan sandalyelerin kongresi değildir. Bizim kongrelerimiz, edebin, adabın, irfanın, azmin ve kararlılığın kongreleridir.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu’nun konuşması sürerken salonda bir pankart açıldı. Başbakan, babaannesini hatırlattıkları için Küçükçekmecelilere teşekkür etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri