Başarısızlığı örtüyorlar

Son miting için Adalet ve Kalkınma Partisinden bir ay önce başvurduklarını dile getiren Av. Veli Tolu: Bütün varlığı sayın Başbakanın varlığına bağlı Konya yöneticileri kendi başarısızlıklarını örtmeye çalışıyor
Saadet Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin son mitinge talip olmasının ardından çekilen kurada 27 Mart mitingini Saadet Partisi yapmaya hak kazanmıştı.
DÜGEN’İN AÇIKLAMASI
Olayın ardından açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Faruk Dügen, Konya mitingini 27 Mart Cuma günü yapmayı planladıklarını belirterek, “27 Mart tarihini Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’ya verdiği önemi göstermek için belirlemiştik. Ancak, bizim tüm iyi niyetimize rağmen farklı bir siyasi parti gelenekler bahanesine sığınarak aynı tarihte mitin yapmak istemiş ve Türkiye’ye adını altın harflerle yazan Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın 27 Mart’ta Konyalılarla buluşmasını istememişlerdir. Ak Parti olarak hiçbir zaman kavga ortamının içinde bulunmadık ve bulunmayız. Şüphesiz bizim iyi niyetimize rağmen yapılan engellemelere Konyalılar 29 Mart’ta sandıkta en iyi cevabı verecektir” değerlendirmesini yapmıştı.
VELİ TOLU: BAŞARISIZLIĞI ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR
Dügen’in açıklamasına tepki gösteren Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Konya İl Başkanı Av. Veli Tolu, 27 Mart 2009 tarihinde miting yapmak için Ak Parti’den yaklaşık bir ay önce müracaat ettiklerini söyledi. 10 Mart’ta çekilen kuraya atıfta bulunan Tolu, “Ancak Saadet Partimiz Ak Parti’den yaklaşık 1 ay önce müracaat etmesine rağmen, Ak Parti yöneticileri sanki 27 mart için önce kendileri müracaat etmiş gibi hala polemik yapmakta ve Konya siyasetinin alışık olmadığı bir üslupla medyaya demeçler vermektedir” dedi.
Tolu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ak Parti İl Başkanlığı yaptığı açıklamada önce sahada sadece kendilerinin olduğunu iddia etmiştir. Öyleyse onları Ayakkabıcılar’da, Zafer’de, Tekstil Pazarı’nda v.s kısaca şehir merkezinde neden göremiyoruz? Neden milletin ayağına gitmek yerine milleti ayaklarına çağırıyor bunun açıklanması gerekmektedir. Oysa Saadet Partisi seçmeni bizzat yerinde ziyaret etmek suretiyle sorunları tespit etmektedir. Ayrıca AKP’nin basın mensuplarını bile ayağına çağırıp, hiçbir soruya cevap vermeden kahvaltıyı terk ettiği kamuoyunca bilinmektedir. AKP İl Başkanı 27 Mart tarihini Başbakan’ın Konya’ya verdiği önemi göstermek için seçtiklerini ifade etmiştir. Eğer öyleyse Sayın Başbakan 27 Marttan başka bir tarihte gelince Konya’ya önem vermemiş mi oluyor? Sayın yönetici Başbakan’ın Konyalılarla buluşmasının bütün iyi niyetlerine rağmen engellendiğini iddia ediyor. Sayın Başbakan 20 Martta gelince Konyalılarla buluşmayacak mı? Saadet Partisi’nin AKP’en 1 ay önce müracaat ettiğini bildikleri halde 27 Mart tarihi için ısrar etmek nasıl bir iyi niyettir. Ak Parti Konya yöneticilerinin her istediğinizi herkes yapmak zorunda şeklindeki anlayışları seçmene bakış açıları bakımından manidardır. Öyle anlaşılıyor ki; sevgili hemşerilerimiz iki seçimdir Konya’da en yüksek oyu ve 12 milletvekilini Ak Parti’ye verdiği halde, Ankara’dan bir bakanlık bile alamayan, aday tespitlerinde teşkilatlarını kale almayan ve küstüren, yani kısaca bütün varlığı Sayın Başbakan’ın varlığına bağlı Konya yöneticileri kendi başarısızlıklarını örtmek için Sayın Başbakan üzerinden siyaset yapmaya çalışmaktadır.”
Veli Tolu, Saadet Partisi’nin AKP yerel yöneticilerinin bu oyununa gelmeyecek ve seçim sürecinin kavgasız ve nezih bir ortam içinde geçmesi için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri