Başarının adı Üner

Takımın başına geçmesinin ardından Torku Selçuk Üniversitesi'nin büyük bir çıkış yakalamasını sağlayan Halil Üner başarının en büyük mimarı oldu.

Takımın başına geçmesinin ardından Torku Selçuk Üniversitesi'nin büyük bir çıkış yakalamasını sağlayan Halil Üner başarının en büyük mimarı oldu. Savunmada ve hücumda oyun disiplininden maç boyunca kopmayan sarı-mavililer son 6 maçını kazanarak ligi 2 sırada tamamladı

Torku Selçuk Üniversitesi sezona iyi bir başlangıç yapmış ve uzun süre liderliğini korumuştu. İkinci yarının başından itibaren büyük bir düşüş yaşayan Torku Selçuk Üniversitesi şampiyonluk yolundaki rakiplerine mağlup olarak 5. sıraya kadar gerilemişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından antrenör Ajlan Kavasoğlu ile yollarını ayıran Üniversite daha önce de Selçuk'u çalıştırmış olan tecrübeli antrenör Halil Üner'i takımın başına getirdi. Moral, motivasyon anlamında dibe vurmuş olan Torku Selçuk Üniversitesi'ni kısa sürede toparlayan Üner, takımın başında çıktığı ilk maç olan Best Balıkesir Basketbol'u mağlup etmeyi başardı. Sarı-mavililer sonraki hafta Maliye Milli Piyango'ya son saniye üçlüğü ile şanssız bir şekilde yenilmesine rağmen oyun anlamında geçirdiği evrimin örneklerini gösterdi. Sonraki haftalarda Halil Üner'in istediği oyun felsefesine uyum sağlayan Torku Selçuk Üniversitesi üst üste kazandığı maçlardan sonra sıralamada üst sıralara doğru tırmanmaya başladı. Etkili takım savunması ile öne çıkan ve kolay sayı bulan Üniversite rakiplerini farklı skorlarla mağlup etti. Halil Üner yönetiminde çıktığı 8 maçın 7'sini kazanan Torku Selçuk Üniversitesi ligi 2. sırada tamamlayarak Play-Off açısından büyük önem arzeden ev sahibi avantajını eline geçirdi. Selçuk Üniversitesi'nin Play-Off şanslarını değerlendiren Halil Üner, Play-Off'ta tek rakiplerinin kendileri olduğunu, günlük formsuzluklar Ya da beklenmeyen olağanüstü durumlar olmadığı ve oyun felsefelerini sahaya yansıtabildikleri sürece yenemeyecekleri takım olmadığını söyledi.

YUNUS ALTINBEYAZ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri