Başarının adı Karabük

Bank Asyada açık ara liderliğini sürdüren Kardemir Karabüksporda keyifler yerinde. Kulüp Başkanı Tankut, iyi bir çizgide yollarına devem ettiklerini ve bu başarıyı yakalamanın kolay olmadığını söyledi

Bank Asya 1. Lig’in lideri Kardemir Karabükspor’un 8 yıllık kulüp Başkanı Hikmet Feridun Tankut, Kardemir Karabükspor’un eski kulüp başkanı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı rahmetli Metin Türker’in vasiyetine sahip çıktıklarını ve yılların birikimi ile başarının geldiği söyledi. 
Bank Asya 1. Lig’de ikinci sezonları olduğunu ve bu yıl attıkları 63 gol ve topladıkları 63 puan ile şampiyonluğu açık ara bitireceklerini söyleyen kulüp başkanı Hikmet Feridun Tankut, “ İnşallah Mersin maçına Süper Lig’i tamamen garantilemiş olarak çıkmak istiyoruz. Karabük’ün ve Kardemir’in kuruluş yıldönümüne denk giden 3 Nisan’da Karabükspor şampiyonluğunu resmen ilan edeceğiz. İçeride oynayacağımız son Bolu maçında görkemli bir şölen yapacağız. Diğer yandan deplasmanda Hacettepe maçı sonrası Ankara’daki Karabüklüler için bir şölen yapacağız. Öte yandan sezon sonunda oynayacağımız Adana maçı öncesi İstanbul’a giderek orada bulunan Karabüklüler için muhteşem bir boğaz turu yaparak orada da ayrı bir kutlama yapacağız. Şuan rekor üstüne rekor kıran bir takım olduk. Ciddi bir şekilde ligi zorluyoruz. Avrupa’da dahi çok yakın takip edilen ve listelere giren bir takım olduk. Bunların hepsi Karabükspor’un başarısının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Herkesin gıpta ile bahsettiği bir takımız. Mütevaziliğe gerek yok. Spor gazeteleri dışında dahi gazetelerde Karabükspor’dan bahsediliyor artık” dedi.

BU BAŞARI HAFİFE ALINMAMALI
Bu takımın yaşadığımız sürece Çelik-İş Sendikası var oldukça Karabükspor bizim bir neferimizdir” diyen Başkan Tankut, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: ”Her zaman şampiyonluk açık ara ile olmuyor. Bank Asya’ya çıktığımız sezon bir adaptasyon yaşamıştık. O dönemi çok çabuk atlattık. İlk yarıyı 18 puanla bitirip ikinci yarı 49 puanla 7. sırada tamamladık. Play-Off’un kapısından dönmüştük. Şimdi iyi ki o zaman Play-off’a kalmamışız diyorum. Çünkü bu yıl açık ara şampiyon olarak çıkıyoruz Süper Lig’e. Bu yıl sezona çok iyi başladık. Çok ağır bir kamp sezonu geçirdik. O ağır şartların bize meyveyi iyi vereceğini biliyorduk. 90 dakika boyunca sahada koşan bir takımız. Kariyerli ve iyi futbolcular yakaladık. Abi ve genç oyuncuların uyumu yakalamak çok önemli. Kalede Bülent Ataman iyi bir abidir. Yine Bülent Bal, Burak Akdiş, Muhammet Özdin bunlarda takımın birer abisidir. Bunların yanında genç oyuncularımız da çok iyi. Bunların yanında 2 tane de iyi bir yabancı oyuncu yakaladık. Nokta transferleri geçen seneden bugüne aksamasız ve noksansız yaptık.
Tesisleri büyüttük. Hasan Doğan Tesisleri’ni yaparak futbolcularımıza kötü hava şartlarında idman yapacakları tesis yaptık. Takımımızın en önemli konularından biri olarak ödemeleri aksatmadan yaptık. Bir futbolcunun kafasını rahatlatmak için ödemelerini aksatmadan yapmanız lazım.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri