Başarılı yüzücüye Turkcell destek oldu

Turkcell, spora ilk olarak Konya Firuze Yüzme Kulübünde başlayan ve uluslar arası yarışmalarda gösterdiği performansla büyük bir potansiyele sahip olduğunu kanıtlayan milli yüzücümüz Ediz Yıldırımer
Yıldırımer’in hedefi olimpiyatlarda madalya alarak, Türk spor tarihinde bir ilke imza atmak. Turkcell; Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliği ile başarılarıyla yüzme sporunda ilklere imza atan genç yüzücümüz Ediz Yıldırımer’i destekleme kararı aldı. Yapılan anlaşma ile Turkcell, Ediz Yıldırımer’i belli bir maaşın yanı sıra, katıldığı yarışma ve turnuvalarda kazandığı başarıları doğrultusunda prim ile destekleyecek.
Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan , “Ediz Yıldırımer son yıllarda gösterdiği performansla parlayan bir yıldızdır. 15 yaşında ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmesi, Avrupa Gençlik Olimpiyatı ve Avrupa Gençler Şampiyonası’nda aldığı altın madalyalar bunun göstergesidir. Ediz’den öncelikle 2011 yılında Avrupa ve Dünya Gençler Şampiyonluğu, 2012 yılında ise; Londra Olimpiyatları’nda en az bir final yüzmesini bekliyorum” şeklinde konuştu.
Ediz Yıldırımer kimdir?
Ediz Yıldırımer 25.10.1993’te Gölcük’te doğdu. Yüzme sporuna 1999 depreminden sonra taşındıkları Konya’da başladı. 2 yıl süre ile Konya Firuze Yüzme Kulübü’nde yüzdü ve ilk yüzme tekniği eğitimini burada aldı. 2 yıl sonra Kocaeli’ye dönerek Kocaeli Yıldızlar Kulubü’nde spor hayatına devam etti. 2003 yılında yüzdüğü ilk Türkiye şampiyonasında 100 metre serbest stilde Türkiye rekoru kırarak şampiyon oldu. Uluslar arası yarışmalarda elde ettiği derecelerin ardından ABD Milli Takım Yüzme Antrenör’ü Tim Bauer’in dikkatini çekti ve Teksas’ta ki Woodland Swimsclub’tan burs teklifi aldı. Ediz, 3 senedir lise eğitiminin yanı sıra yüzme çalışmalarına ABD’de devam ediyor ve başarı grafiğini gün geçtikçe yükseltiyor.
Ediz Yıldırımer’in imza attığı başarılar
2006(İngiltere) - serbest stilde 200-400-1500 metre şampiyonluk, 2007 (Almanya)  - serbest stilde 400-1500 metre 1.’lik, 2007  (Prag) serbest stilde1500 metre şampiyonluk, 2008  Pekin Olimpiyat oyunlarına katılan TR’nin en genç sporcusu, dünyada 15 yaşında Olimpiyat’ta mücadele eden en genç 3.  yüzücü., 2009 Gençlerde 1500 metre serbestte ABD rekorunu kırdı. 2009 - EYOF Finlandiya 1 Altın, 1 Gümüş madalya (Milli takımın madalya alan tek sporcusu), 2010 (Helsinki) Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 1 Altın, 1 Gümüş madalya, 2010 - Gençlerde 1500 metre serbest stil rekoru, 2011 Usa Sectionel yarışlarında 3 Altın madalya 2 oyunlar rekoru.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri