Başarılarla dolu bir yılın ardından

Gençlik Eğitim Kurumları tarafından Konya’da ulusal ölçekli olarak Mart ayında düzenlenen “Yenilikçi Eğitim Kongresi”nde konuşan Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Okul öncesi alanlar benim için kurtarılmış alanlardır” dedi

Gençlik Eğitim Kurumları tarafından geçtiğimiz Mart ayı sonunda düzenlenen “Eğitim ve Oyun” konularının ana temayı oluşturduğu Yenilikçi Eğitim Kongresi’nde, eğitime ait güncel gelişmeler, deneyimler ve inovatif yaklaşımlar paylaşılarak, eğitimciler arasındaki iletişim ve işbirliğinin artırılmasına katkıda bulunuldu. Tüm öğretmen, eğitimci ve ailelere yönelik düzenlenen kongrede, katılımcıların eğitimde yeni ufuklara ve hayallere yol alabilmesi için yenilikçi uygulamalar paylaşılarak katılımcıların kendilerini geliştirmeleri ve deneyimlerini en üst düzeye taşıyacak bilgi ve beceriler kazanmaları YEK 18 ile sağlandı. Kongreye katılan ve geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Ziya Selçuk “Oyunun Hakkını Vermek” isimli bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ziya Selçuk, oyunun çocuğun yaşamındaki önemine dikkat çektiği konuşmasında önemli noktalara parmak bastı.

DERİNLEMESİNE ÇALIŞMA YAPILMIYOR

“Oyun konusu ilginçtir, meslek hayatıma başladığım ilk günden beri dikkatimi çeken bir konudur. Çünkü oyun gibi konulara akademisyenlerin müdahale etmesini seven biri değilim. Bizim müdahalemiz artıkça oyun kavramını ve tabiatını bozuyoruz” diyen Bakan Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “O yüzden oyun terapisi gibi alanlar ortaya çıkıyor. Çocukların oynamalarına izin verebilsek terapiye gerek kalmayacak. Okul öncesi alanlar bu yüzden benim için kurtarılmış alanlardır. Çünkü çocuklar kendi kendilerine bir şeyler yapıyorlar ve yaparken öğreniyorlar. Ancak giderek oyuna müdahalede artmaya başladı. Son 20 senedir çocuklar haftada 8 saat serbest oyun saati hakkını kaybetmişler. Bunu nedeni akademik çalışma. Akademik çalışma niye yapılıyor? Çocuklar bilişsel olarak daha iyi gelişsinler diye.  Aslında eğitimcilerin üzerinde durması gereken temel nokta budur. Biliş-hareket-duygu sıralı bir eğitim yapıyoruz; oysa hareket-duygu-hareket-biliş sıralı etkinliklere ihtiyacımız var. Son yirmi senedir çocukların IQ puanları düşüyor. Neden çünkü derinlemesine çalışma yapılmıyor, çok hızlı çalışma yapılıyor.”



HER ÇOCUK PARMAK İZİ KADAR FARKLIDIR    

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk kongrede yaptığı konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Çocuklar sürekli faaliyet içerisindeler. Bu faaliyetler ile küçük çukurlar açılıyor, bizim ihtiyacımız büyük kuyular açmak. Ne yapmaya çalışıyoruz, daha çok akademik çalışma yaparak nereye varmaya çalışıyoruz? Bütünsel bir bakış açısından uzak olmamız gerekiyor. Her çocuk parmak izi kadar farklıdır! Çocuklar farklıysa biz neden her çocuğa aynı programı, aynı sınavı,  aynı ödevi, aynı dersi veriyoruz, paket müfredat uyguluyoruz. Bizim bütün çocuklarımızın bireysel farklılıklarını vurguladıktan sonra ve bunu meslek ediniyor olmamızdan sonra hepsine paket bir müdahale uyguluyor olmamızın aslında dünya tarihi açısından bir çelişkisi var. Çocuğu tanımıyoruz, tanımak için güçlü araçlar yok. Şuan anaokulundaki çocuklar, 2040 yılında işe atılacak ya da işten atılacaklar. Neden, robotik uygulamalar gelecek. Bizim çocuklar gerçekten üniversiteyi bitirdiklerinde şoka uğrayacaklar. Peki, robotların yapamayacağı şeyler de var elbette. Nedir bunlar, buna kafa yormamız gerekiyor.”

Yabancı dil eğitiminde Enderun bir adım önde



Farklı kültürlerin zenginliklerini tanıyan, öğrendiklerini hayata aktaran, yabancı dilleri etkin kullanarak dünyayla iletişimini güçlü tutan bireyler, Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi’nde yetiştirilir. Öğrencilerimizin okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerini etkin bir şekilde geliştirmelerini sağlayarak, öğrencilerimize yabancı dili doğru ve akıcı bir şekilde kullanabilme yetkinliği kazandırılır.


Geleceğe umutla ve güvenle bakan öğrenciler



Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi’nde gençlerimizin; kendilerine, ailelerine, çevrelerine ve topluma duyarlı, diğerkâmlığı gelişmiş ve çevresel sorunlara çözüm üreten bireyler olarak yetişmeleri sağlanır. “Aklı Geliştiren, Ahlakı Güzelleştiren Okullar” düsturu ve nitelikli, milli, manevi değerlerine bağlı, akademik başarısı yüksek insan yetiştirme gayesiyle geleceğe umutla ve güvenle bakan öğrenciler yetiştirilir. “Eğitime Işık, Eğitime Âşık” anlayışıyla Özel Enderun, yüzyıllar sonra ve son yirmi yıl içerisinde de pek çok nesli  barındıran, farklı dönemler farklı konjonktürler içerisinde aynı anlayış ve düşünce ile kendisine umut bağlayanları hiç yanıltmadan yeni bir heyecanı ifade etmektedir.


Gençlik’te Kur’an-ı Kerim öğretim programı



Kur’an-ı Kerim Öğretim Programımız, Gençlik Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan, MEB Talim ve Terbiye Kurulu başkanlığı tarafından onaylanmış, Türkiye’de ilk ve tek Okul Öncesi ve İlkokul Kur’an-ı Kerim Programıdır.  Program, çok sayıda akademiysen, yönetici ve öğretmen ile birlikte tam öğrenme kuramına göre hazırlanmış olup öğrencilere uygulanır. Tüm aşamalarında öğrencilerin olumlu duyuşsal özellikler kazanmalarının ön planda tutulduğu programda 4-10 yaş öğrencilerin gelişim özellikleri dikkate alınarak oyunla öğretim yöntemi benimsenir.

Gençlik’te 3-7 yaş sosyal beceri eğitimi programı



Gençlik Anaokulunda çocuklarımızın sosyal gelişimlerini desteklenerek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda potansiyel farklılıklarını ortaya çıkaracak bir eğitim verilir. Yeni neslin ileriki yaşama hazırlanmaları amacı ile hazırladığımız alanında ilk ve tek olan “Sosyal Beceri Eğitimi Programı” eğitim anlayışımızın önemli bir parçası olarak uygulanır. Öğrencilerini bütün yönleri ile geleceğe tam olarak hazırlamayı misyon olarak benimseyen bir kurum olarak hizmet verilir.

Eğitim ve öğretimde Gençlik Temel Lisesi farklı



1995 Yılında Gençlik Dershaneleri olarak eğitim öğretime başlayan ve 2015 yılından bu yana Gençlik Temel Lisesi olarak faaliyetini sürdüren Gençlik Temel Lisesi’nde, öğrencilerimizin değişen ve yenilenen sistemlere adapte olması sağlanır. Uyguladığımız danışmanlık sistemi ve öğrenci, veli, öğretmen işbirliği sayesinde öğrencilerimizin zihinsel, psikolojik ve akademik gelişimleri takip edilir.  Değerler Eğitimi çalışmalarımızla, gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan ve millet sevgisiyle ülkesinin gelişimine katkıda bulunacak bireyler olarak yetişmeleri hedeflenir.

Deneyimli ve donanımlı kadrosuyla Gençlik farklı

Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisinde öğrenci, veli ve çalışanların ihtiyaçlarından yola çıkılarak düzenlenen etkinliklerle kendini tanıyan, ifade edebilen, problemlerine çözüm üretebilen sağlıklı bireyler yetiştirilir. Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu’nda yapılan tüm çalışmalarda verimliliği arttırabilmenin alanında uzman, ekip ruhuna sahip, sürekli öğrenen, gelişen ve araştıran deneyimli ve dinamizme sahip öğretmen ve idari kadroyla mümkün olacağı bilinciyle eğitime yön verilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri