Başarı için öncelikle hedefiniz olmalı

Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi Ahmet Coşkun, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneğinin (AKTİSAD) davetlisi olarak Konyaya geld

Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi Ahmet Coşkun, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneğinin (AKTİSAD) davetlisi olarak Konya’ya geldi.

‘İş Hayatında Tecrübe Paylaşımı’ konulu programa konuşmacı olarak iştirak eden Coşkun, tecrübelerini aktardı. Şirketlerinin başarıya ulaşmasında en büyük faktörün hedef belirlenmesi olduğunu söyleyen Coşkun, “Gözünü hedeften ayıranın gördüğü her şey bahanedir" dedi.

Başarıya giden yolda ilk adımın hedef belirlenmesi gerektiğini ve rotanın ona göre çizilmesi gerektiğine dikkatleri çeken Coşkun, hedef olmazsa hiç bir şeyin olmayacağını belirtti.

Coşkun, “Nasıl bir yolda ilerlerken kazı çalışması var diye geri dönmeyerek başka tali yollardan geçiliyorsa, hedefe ulaşmakta da başka yol arayışına gidilmesi gerekiyor. Dünya markası olmak için bir süreç gerekiyor. Öncelikle hedeflerini belirleyeceksin. Ticarette krizlerden yılmadan gözünüzü hedeflerinizden ayırmadan çözüme ulaşmalısınız.

Fedakâr olmalısınız. Liderlik çok önemlidir. Şirketi yönetmek liderin cesaret ve azmine bakar. Lider daima önde olur. Değişime ayak uydurup sürekli yenilenmelisiniz. Bunun için yurt içi ve dışı seyahatler çok önemlidir” diye konuştu.

Yarıştan, rekabetten kopmamak için dünyanın takip edilmesi gerekliliğinin altını çizen Coşkun, “Her zaman olumlu ve pozitif düşünüp sıkıntıya düşmemelisiniz. Zamanı çok iyi kullanıp daha programlı olmalısınız. İşlerinizin dışında sosyal sorumluluklarınızı artırmalısınız, eğitimlere önem vermelisiniz. Çünkü teknoloji ve bilgi takibi işlerinizi büyültür. Lüks yaşamdan kaçınmalısınız, kendiniz kadar toplum için de bir şeyler yapma gayretinde olmalısınız” dedi.

Coşkun’a geldiği ve tecrübelerini paylaştığı için teşekkür eden AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Aydın, günün anısına Coşkun’a hediye takdim etti.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri