Başarı için çalışmak gerek

Başarı için çalışmak gerek
Özel Gençlik Dershaneleri'nin öğrencilere yönelik düzenlediği "İmkansızlık Zaman Alır" seminerini veren Uzman Psikolog Mehmet Teber, imkansız diye bir durumun olmadığını, başarı için hedef doğrultusun

Özel Gençlik Dershaneleri'nin öğrencilere yönelik düzenlediği "İmkansızlık Zaman Alır" seminerini veren Uzman Psikolog Mehmet Teber, imkansız diye bir durumun olmadığını, başarı için hedef doğrultusunda çalışılması gerektiğini söyledi

 

Özel Gençlik Dershaneleri öğrencilere ve velilere yönelik seminer düzenledi. Semineri Uzman Psikolog Mehmet Teber verdi. Mehmet Teber, öğrencilere "İmkansızlık Zaman Alır" velilere ise "Çocuklara Özgüven Nasıl Aşılanır" konularında seminer verdi. Alaeddin Keykubat Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen her iki seminere; Özel Gençlik Dershaneleri Merkez Şube Müdürü Yavuz Aydın, Gençlik Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Turşucu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. "İmkansızlık Zaman Alır" semineri öncesi konuşma yapan Yavuz Aydın, dershanecilikte 18. yıllarına gireceklerini belirterek, "Biz eğitim kurumlarımızda okumaya çok önem veriyoruz. Yine biz öğrencilerimizi sadece sınava hazırlamayız. Onların sosyal-kültürel ve milli değerlerinin kazanmasına da yardımcı oluruz. Burada vereceğimiz seminerle de siz öğrencilerimizi sınava en iyi motivasyonla hazırlanmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

BAŞARI İÇİN HEDEF KONULMALI VE O HEDEF DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞILMALI

Yavuz Aydın'ın konuşmalarından sonra öğrencilere yönelik "İmkansızlık Zaman Alır" seminerini veren Uzman Psikolog Mehmet Teber, imkansız diye bir şeyin olmayacağını, insanoğlunun istemesi halinde önünde çok zor gibi görünen engelleri aşacağını belirtti. İmkansız gibi engelleri aşarak başarıya ulaşan insanlardan örnek veren Mehmet Teber, "Bize göre imkansız gibi görünen ancak sonunda başarıyı yakalaşmış olan insanlardan örnek vermek istiyorum. Mesela Balıkesirli Menekşe Okyay diye bir kızımız var. Bu kızımızın ailesinin maddi durumu çok kötü, evde annesi hasta ve ona bakıyor. Menekşe, üniversite sınavına hazırlanıyor ancak dershaneye hiç gitmiyor, ayrıca öyle çok fazla ders kitapları da yok. Bu sınava hazırlanma hususunda çok büyük engel, ama Menekşe, kütüphanelerden birkaç günlüğüne kitap alarak sınava hazırlanıyor. Sonuç ise TS-2 puan türünde Türkiye 1. oluyor. Niye çünkü Menekşe, durumunun farkında ve başarıya inanmış. Ders çalışırken sadece hedefine odaklanıyor. Bunun gibi örnekleri çoğaltabilirim. Öncelikle vurgulayayım bu insanlar süper zeka değil. Siz bu insanlardan daha iyi olanaklara sahipsiniz" diye konuştu.

SINAVIN BEDELİ DERS ÇALIŞARAK VERİLMELİ

"İnsanoğlunun bir ideale girdiğinde onu başarır. Mesela siz şu üniversiteyi kazanacağım diyorsunuz ancak önünüze evde ders çalışma ortamım yok gibi engeller koyuyorsunuz" diyen Teber, "Sizler büyük engelleri olan insanlardan daha iyi durumdasınız. Öncelikle keşke dememeliyiz. Yani geçmişe bakmayalım. Bu bizi olumsuzluğa götürür. İçinizde kendi irademizle vereceğimiz bir hedef sizi başarıya götürecektir. Şimdi burada herkes üniversiteyi kazanmak istiyor. Ancak o üniversitenin bedelini ders çalışarak vermeliyiz. İstemekle iş hallolmaz. Kazanmak istediğimiz üniversitenin bedeli ne kadarsa o kadar ders çalışmalıyız. Yine belirtiyorum geçmişe bakmak bizi olumsuzluğa götürür" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA ÖZGÜVEN KAZANDIRILMALI

Uzman Psikolog Mehmet Teber, öğrenci velilerine yönelik "Çocuklara Özgüven Nasıl Aşılanır" seminerinde ise, "Çocuklarınızın kendi iradesiyle ders çalışmasını sağlamanız gerekiyor. Kesinlikle zorla veya siz istiyorsunuz diye ders çalışmasın. Çocuklarınıza özgüven kazandırın. Kazandıracağınız özgüven onların daha doğru karar vermesini sağlayacaktır. Öğrenci aldığı kararları siz istiyorsunuz diye almasın. Kendi iradesiyle alması gerekiyor. Çocuk özgüven sahibi olursa üniversiteyi kazanmak için kendi mücadele verecektir" şeklinde konuştu.

Seminerler sonucu katılımcılara aşure ikram edildi.

MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri