Başarı için buradayım

Hüsnü Özkara: Konyaspor çok önemli bir markadır. Bu markanın varolan değerini yükseltmemiz lazım. Bizim tek düşüncemiz bu takımı yeniden Turkcell Süper Lige çıkartmaktır.

Konyaspor’un yeni teknik direktörü Hüsnü Özkara, özel açıklamalarda bulundu. Kulübün resmi internet sitesine konuşan Özkara, “Konyaspor çok önemli bir markadır. Bu markanın var olan değerini mutlaka yükseltmemiz lazım. Tek düşüncemiz bu takımı şampiyon yapmaktır. Başka bir alternatifimiz yok. Bu insanları sevindirmemiz için ne pahasına olursa olsun bu hedefe ulaşmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız” dedi. İmza töreninde söylediği ‘Kadroda ciddi anlamda bir revizyon olacak’ sözünün farklı yerlere çekilmemesi gerektiğine işaret eden Hüsnü Özkara, “Takdir edilir ki Turkcell Süper Lig’in rakamları ile Bank Asya 1.Lig’in rakamları arasında çok ciddi uçurumlar var. Türkiye’de maalesef teknik direktörlerin günlük başarıları için hesapsız harcamalar ile kulüplerin geleceği ipotek altına alınıyor. Bu nedenle kadromuzda öncelikle ekonomik anlamda kulübü fazla zorlamayacak oyuncuların kalmasını istedik. Sonuçta Konyaspor bu sezon çok büyük üzüntü yaşadı. Bunu her defasında ifade ediyoruz” diye konuştu. 

BAZI ŞEYLER MUTLAKA DEĞİŞMELİ
Konyaspor’un şampiyon olmasını isteyen futbolculara tesislerimizin kapısını sonuna kadar açacağız. İşinin sorumluluğunu bilen, inançlı, mücadeleci, bu takımı şampiyon yapmak için her şeyini verecek oyuncularla yola devam edeceğiz. Aldığımız ve alacağımız oyuncuların hepsi bu düşünceye sahip isimler olacaktır. Yollarımızı ayıracağımız oyuncuların kesinlikle kişilikleriyle ve futbollarıyla sorunumuz yoktur, olamaz da. Burada istenmeyen bir olay yaşandı ve takım küme düştü. Bazı şeylerin değişme zamanı geldi diye düşünüyorum. Bunun için elimizden geleni yapacağız.
KONYA’DA HALKLA BÜTÜNLEŞTİM
Konya benim ikinci şehrim. Ben burada şampiyonluğu yaşadım, burada halkla bütünleştim. Konyaspor ile adımız tarihe geçti. Yıllar sonra bile ‘Konyaspor 2002-2003 sezonunda Hüsnü Özkara ile şampiyonluk yaşadı’ sözleriyle oluşacak mutluluğu dünyada satın alacak para yoktur. O sezon takım içerisinde tecrübeli isimlerin görevlerini yerine getirip ağabeylik yapmaları bizi şampiyonluğa ulaştırdı. Bu nedenle bende Konya ve Konyaspor sevgisinin bitmesi mümkün değildir. Bizim yine amacımız bu takımı şampiyon yapmaktır.
ÖNEMLİ BİR TESİSLEŞMEYE GİDİLMİŞ
Burada benden sonra çok önemli bir tesisleşme hamlesi var. Kurumsallaşma anlamında da önemli adımlar atılmış. Biz o dönem çok zor bir iş başardık. İlk başlarda haklı olarak şehirde bir inanmamışlık ve tedirginlik söz konusuydu. Diğer takımlar kamplarını bitirirken biz yeni kampa gidiyorduk. İnancını, hırsını, sevgisini, saygısını sahaya yansıtan bir oyuncu grubu oluşturduk. Bu dönemde takımın aldığı başarılı sonuçlar, tribünlerin dolmasına ve taraftarın, şehrin takıma inanmasına sebep oldu. Ardından büyük bir iş başardık ve şampiyon olduk. O dönemden bu güne kadar gelen sürede Konyaspor ve Konya şehri Turkcell Süper Lig’e bayağı bir alışmıştı. Küme düşmenin ardından ortaya yaşanan büyük bir şok var. Bu şoku mutlaka atlatmamız lazım. Bunun için Konyalıların inanacağı, güveneceği bir takım oluşturmamız lazım. O zamanda bazı oyuncular tanınmıyordu. Fakat bizim kurduğumuz kadronun iskeleti bozulduğu anda takımda kırılmalar başladı. Kimse bizim o dönemde kurduğumuz kadroyu ve elde ettiğimiz başarıyı yadsıyıp, küçümseyemez. Aldığımız oyunculardan bir Zafer Biryol’dan, bir Sedat Yeşilkaya’dan o zaman çok ciddi paralar kazandık. Bu da bizim o dönem çok doğru tercihler yaptığımızın en açık göstergesi. Ne zaman kemik iskelet kadro bozuldu. Önce performans düşüşleri, ardından kırılmalar ve son olarak da istenmeyen küme düşme durumu ortaya çıktı. Bunu tabiî ki daha önce görev yapan meslektaşlarımı kötülemek anlamında söylemiyorum.
ÖNEMLİ OYUNCULAR TRANSFER ETTİK
Bizim bugüne kadar aldığımız oyuncular Bank Asya 1.Lig’inde gerçekten çok önemli oyuncular. Çok zorlu bir ligdeyiz. Bu ligde koşmayan, mücadele etmeyen takımların başarılı olacağı düşünülemez. İyi oyuncu olabilirsiniz ama takım olamazsanız başarılı olma şansınız olmaz. Çok önemli oyuncuları almanız başarı için yetmiyor. Burada önemli olan iyi oyuncuları tek bir hedef doğrultusunda, inanç, hedef, bilgi ve motivasyonla donatıp tam bir takım olmanız lazım. Hiçbir zaman ‘ben’ değil ‘biz’ dememiz lazım. Aldığımız tüm oyunculara kefiliz.
HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ
Biz burada olağanüstü günler yaşadık. Bunu unutmam mümkün değil. Şampiyonlukta yaşadığımız insan selinin görüntülerini bilgisayarımın masaüstünde tutuyorum ve buradan ayrıldıktan sonra çalıştığım tüm takımlarda başarının sonucu işte bu diye herkese gösteriyorum. İnanıyor ve kitleleri peşinizde koşturuyorsanız başardınız demektir. Önemli olan bunu başarmak. Bu insanları yeniden saha içerisine çekebilmek. Herkesten destek bekliyoruz. Gelen oyuncu arkadaşlarımızdan da her konuda fedakarlık yapmalarını istiyoruz. Konyaspor çok önemli bir markadır. Bu markanın var olan değerini mutlaka yükseltmemiz lazım. Tek düşüncemiz bu takımı şampiyon yapmaktır. Başka bir alternatifimiz yok. Bu insanları sevindirmemiz için ne pahasına olursa olsun bu hedefe ulaşmak zorundayız. İnşallah bunu başaracağız. Şehirde olağanüstü bir teveccüh ile karşılaştım. Her kesimden bana ve bize müthiş bir inanmışlık ve destek var. Bu inanmışlığı da boşa çıkarmayacağız ve Konyalıları yine sokağa dökeceğiz. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri