Başarakavak'ta tarla günü ve tarım festivali

Tarım İl Müdürlüğü Konya'nın merkez Selçuklu ilçesine bağlı Başarakavak beldesinde ilk defa yetiştiriciliği yapılan karnabahar ve brokoli bitkileri için Tarla Günü ve Tarım Festivali düzenledi.
Başarakavak Belediye Başkanı Ali İhsan Özcan, Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl 2.'si düzenlenen Tarla Günü ve Tarım Festivali'nde yaptığı konuşmada, çiftçileri organik tarıma daha fazla teşvik etmek amacıyla bu tür faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Belediye olarak halkın geçim kaynağı olan çiftçiliği en güzel şekilde yapmak için uğraştıklarını belirten Özcan, bu amaçla düzenledikleri festivalde beldede yetiştirilen her üründen organik olarak en fazla yetiştiren çiftçiye teşvik amacıyla takdirname verdiklerini söyledi.
Özcan, brokoli ve karnabaharın bu yıl ilk kez ekimini yaptıklarını ve başarılı olduklarını anlatarak, önümüzdeki yıllarda bu iki ürünün ekim alanlarını genişleterek, pazarlamayı düşündüklerini bildirdi.
Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Yayım Şube Müdürü Sadık Oturanç da organik tarımın yaygınlaştırılması için büyük bir mücadelelerinin olduğunu söyledi.
Başarakavak beldesinin Konya'ya yakın olması nedeniyle ürünlerin pazarlanmasında herhangi bir sıkıntı olmayacağını dile getiren Oturanç, ''Burada üretilen ürünler kolaylıkla Konya'da satılabilir. Konya insanına temiz, sağlıklı ürün arzı açısından organik tarım önem arz ediyor'' dedi.  Konuşmaların ardından bu yıl beldede ilk kez karnabahar ve brokoli yetiştiren çiftçiler Aysel Dönderici ve Hatice Sökmen ile birlikte organik ürün yetiştiren diğer çiftçilere de takdirnameleri verildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri