Başak’ın izcileri kamptan döndü

Başak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’ne üye 30 izci 02-04 Nisan tarihlerinde Isparta ili Şarkikaraağaç İlçesi “ Kızıldağ Milli Parkı’nda “iki gün kamp yaparak geri döndü.

Kamp Müdürü Kenan Özcan Yapılan kampı şöyle değerlendirdi: İzcilerimiz doğa ile iç içe bir kamp yaşadılar. İlk gün gece kampa katılan izcilerimiz 02.00 sularında kaldırıldı, gece yürüyüşünde, gece yürüyüşü kuralları uygulamalı olarak gösterildi, gecenin bu saatinde ilk defa doğayı dinlediler, düşünme eğitimi yaptılar. Gece korkularını yenmeleri için birer birer karanlıkta geri dönmeleri sağlandı.

Sabah kahvaltıdan sonra: Bayrak töreni, tekmil ve teftiş etkinlikleri yapıldı. İzcilerin temizlik, tertip, düzen, tesis ve oba ruhu açısından puanlamaları yapıldı. Kamp yerinden 5 km ilerde bulunan geçici kamp yerine,  öncü grup tarafından serpilen iz ve işaretleri takip ederek vardılar. Gün boyunca kız erkek grupları arasında kıyasıya yarışmalar yapıldı, uzuneşek, birdirbir gibi oyunların yanında engelli yarışlar, denge yarışları gibi etkinliklerle yarışmanın tadına vardılar.
“Kamp Ateşi Programı’nda” yakılan ateşin etrafında “Ateş Valsi’ni” söyleyen izciler daha sonra küme, oymak ve ocak ekipleri serbest konulu gösterilerini topluluğa sundular, izcilerin dramatize yeteneklerini geliştiren bu etkinliklerin bitiminde, izciler halkalanarak “Veda Valsini” söyleyerek bir dahaki kampta buluşmak üzere vedalaştılar. Kampın son gününde: Kampın Eğitimci Lideri Hayri Solmaz rehberliğinde “Dağın Zirvesine” yüründü. Dağ tırmanışı ve inişi konusunda bilgilendirilen izciler zirveye hep birlikte ulaştılar, çevredeki bitkileri, hayvanları, hayvanlara ait izleri incelediler, yenebilecek bitkileri tattılar ve tanıdılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri