Barzani: Işid Saflarında 200 Kürt Genci Savaşıyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Genel Güvenlik Ajansı Başkanı Mesrur Barzani, terör örgütü IŞİD saflarında yaklaşık 200 Kürt gencinin bulunduğunu açıkladı. Londra merkezli Arap haber gazetesine konuşan Mesrur Barzani, IŞİD’e katılan...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Genel Güvenlik Ajansı Başkanı Mesrur Barzani, terör örgütü IŞİD saflarında yaklaşık 200 Kürt gencinin bulunduğunu açıkladı.

Londra merkezli Arap haber gazetesine konuşan Mesrur Barzani, IŞİD’e katılan Kürt gençlerine "ihaneti bitirin" çağrısında bulundu.

Barzani, ’’Elde edilen belge ve bulgulara göre 200 Kürt genci IŞİD saflarında. Bunlardan bir kısmı çatışmalarda öldürüldü. Bunlar kendi vatanına, halkına ve dinlerine ihanet ediyor. Bu insanların aileleri bizi ilgilendirmiyor. Önceliğimiz bunların kurtarılması. Çünkü, IŞİD’e katılmak kaybetmektir.’’ dedi.

Barzani, Peşmerge'nin cephede yüksek bir moralle çarpıştığını ve şu ana kadar IŞİD’in işgal ettiği birçok bölgeyi geri alındığını söyledi.

Barzani, halen IŞİD'in işgali altında bulunan Şengal, Tel Afer ve Ninova Ovası’nın kurtarılması için mücadele edildiğini aktardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri