Barzani: Bağdat Ablukasına Rağmen Terör Saldırılarını Püskürtük

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Bağdat hükümetinin Peşmerge güçlerine uyguladığı ablukaya rağmen tüm terör saldırıları püskürtüklerini ifade etti.Mesud Barzani, ABD Michigan Senatörü Carl Levin ve beraberindeki...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Bağdat hükümetinin Peşmerge güçlerine uyguladığı ablukaya rağmen tüm terör saldırıları püskürtüklerini ifade etti.

Mesud Barzani, ABD Michigan Senatörü Carl Levin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürt Yönetimi'nin farklı etnik ve dini gruplara karşı gösterdiği anlayışın Ortadoğu için örnejk teşkil ettiğini dile getiren Karl Levin, Barzani'nin bu konudaki rolünü önemli bulduğunu söyledi.

Barzani ise Kürt Yönetimi'nin teröre karşı büyük bir mücadele verdiğini, tüm sıkıntılara rağmen terör örgütün saldırılarını püskürttüklerine vurgu yaptı.

Bağdat'ın Peşmergelere silah ve askeri eğitim ablukası uyguladığına değinen Barzani, "Bağdat Hükümeti geçen 10 yılda bize hiçbir şekilde silah ve askeri eğitim yardımında bulunmadı. Buna rağmen tüm terör saldırıları püskürttük. Biz hiçbir zaman dostlarımızın oğullarının gelip bizim yerimize savaşmalarını istemedik. Kendi savaşımızı kendimiz yaparız. Gücümüz bu savaşa da yetiyor. Ancak modern silah ve eğitim desteğine ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Diğer yandan görüşmede Irak Kürdistan Bölgesi'ne sığınan sivillerin durumu ela alındı. Barzani, mülteci sayısının Kürt Yönetimi'nin kaldırabileceği sınırı aştığını, sığınmacıların bir an önce güvenli bir şekilde yurtlarına dönmelerinin en iyi çözüm olduğunu ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri