Bartın'da Çinli İşçilerin De Çalıştığı Madende Göçük: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bartın’da özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen göçükte bir Çinli işçi hayatını kaybetti, bir Çinli işçi de yaralandı. Maden kazası, Amasra ilçesinin Tarlaağzı mevkiinde faaliyet gösteren Hattat Enerji ve Maden AŞ.'ye...

Bartın’da özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen göçükte bir Çinli işçi hayatını kaybetti, bir Çinli işçi de yaralandı.

Maden kazası, Amasra ilçesinin Tarlaağzı mevkiinde faaliyet gösteren Hattat Enerji ve Maden AŞ.'ye ait maden ocağında meydana geldi. Ocakta Çinli işçilerin hazırlık çalışması yaptığı sırada kömür yığınlarının çökmesi sonucu göçük oluştu. İşçilerden 2'si, kömür yığınlarının altında kaldı. Yaralı işçiler, arkadaşlarının çalışması sonucu bulunduklar yerden çıkarılarak ocak dışına taşındı. İsimleri açıklanmayan 2 Çinli işçi ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerden biri hayatını kaybetti, diğer işçi ise tedavi altına alındı.

Göçükle ilgili maden ocağı şirketinden yapılan yazılı açıklamaya göre; madendeki çalışma esnasında olay yerinde 7 Çinli işçi bulunduğu, bir işçinin hayatını kaybettiği, bir işçinin de ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği bildirildi. Ölen ve yaralanan madencilerinin isimlerine yer verilmeyen açıklamada, madende mahsur kalan başka işçi olmadığı kaydedildi.

Öte yandan aynı maden ocağında meydana gelen kazalarda geçtiğimiz Nisan ayında Naim Caner, Ağustos ayında ise Muammer Ketim hayatını kaybetmişti.

BARTIN MİLLETVEKİLİ RIZA YALÇINKAYA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI

Geçtiğimiz Ağustos ayında Muammer Ketim adlı işçinin üzerine kaya düşmesi nedeniyle can verdiği madeni Meclis gündemine taşıyan CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, "Daha önce ölen 8 işçi için soruşturma yapıldı mı?" diye sormuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri