Bartın Tso, Kırgızistan’ın Avrasya Gümrük Birliği Üyeliğini Fırsata Çevirecek

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cihat Çakır, Ocak 2015 tarihinden itibaren Gümrük Birliği ve Ortak Ekonomik Bölge’ye dahil olacak olan Kırgızistan’a Bartın’dan ticaret kapısı aralandığını söyledi. Kırgız Cumhuriyeti...

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cihat Çakır, Ocak 2015 tarihinden itibaren Gümrük Birliği ve Ortak Ekonomik Bölge’ye dahil olacak olan Kırgızistan’a Bartın’dan ticaret kapısı aralandığını söyledi.

Kırgız Cumhuriyeti Özel Temsilcisi Asgat Bakiyev, Kırgız Türkleri Derneği Kurucu Başkanı Abdulmetin Keskin,TÜRKAK Genel Sekreter Danışmanı Savaş Avcı, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz, Kırgızistan Devlet Televizyonu Yönetmeni Kanat Tocbekov’dan oluşan heyet Bartın’a geldi.

İsmail Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödül Töreni için kente gelen Kırgız Cumhuriyeti Özel Temsilcisi Asgat Bakiyev’den oluşan heyet ilk olarak Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, Başkan Yardımcıları Halil Balık, Sami Karakaş, Sayman Üye Birol Dikyurt ve Meclis Başkanı Halil Çelen tarafından karşılanan Kırgız heyeti, ülkeleri ile ilgili yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Ülkelerinin Rusya, Belarus ve Kazakistan tarafından kurulan Avrasya Gümrük Birliği’ne Ocak 2015 tarihinden itibaren üyeliğin başlayacağını açıklayan Kırgız Cumhuriyeti Özel Temsilcisi Asgat Bakiyev, Bartınlı işadamlarını yatırıma davet etti.

Kırgız heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, Rusya, Belarus ve Kazakistan’ın oluşturduğu Gümrük Birliği ve Ortak Ekonomik Bölge’ye Kırgızistan’ın da dahil olacak olmasının Bartın’dan ata topraklarına ticaret kapısının aralamasına vesile olacağını kaydetti. Gerçekleştirilen ziyaret ve buluşmanın Bartın ve Kırgızistan arasında sosyal, kültürel ve ticari anlamda ikili ilişkilerin başlangıcı olması açısından çok önemli olduğunu dile getiren Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, "Ata toprakları olan Orta Asya’daki Kırgızistan’a Bartın’dan ticaret ve kültürel birliktelikler için başlangıç mahiyetindeki bu ziyaretin her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum. Kırgızistan’ın Avrasya Gümrük Birliği ve Ortak Ekonomik Bölge’ye dahil olması ticari olarak önemli bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirerek Bartın ve Kırgızistan arasında ticaret başlatmak istiyoruz." dedi.

Bartın TSO’da kentteki bazı sanayicilerle iş görüşmeleri yapan Kırgız heyet daha sonra uluslararası gümrük taşımacılığı yapılabilen Bartın Limanı’nı ziyaret etti. Bartın Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Türkova Süt Ürünleri Fabrikası, ofis mobilyaları üreten Madeş, Şanver Helva, Cihan Elektrik, Bartın Seramik ve Pinaldi Tekstil Gömlek fabrikalarını da ziyaret eden Kırgız heyet işletme yetkilileriyle görüşmeler yaptı.

    Kırgız heyet, Bartın’ın tarihi ve turistik Amasra ilçesini de ziyaret ederek ilçede incelemelerde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri