Bartık: Gaziantep’in Turizmde Kat Ettiği Aşama Yeterli Değil

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, önemli bir sanayi ve ticaret kenti olan Gaziantep’in turizmde önemli aşama kaydettiğini, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, önemli bir sanayi ve ticaret kenti olan Gaziantep’in turizmde önemli aşama kaydettiğini, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

GTO’da gerçekleştirilen Cumhuriyetin 90’ıncı yılında 90 eserli ‘Uluslararası Mozaik Yarışması’ ödül töreninde konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, Gaziantep’in ulusal ve uluslararası önemli organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir konuma geldiğini ve bu tür etkinliklerin kentin ekonomisine önemli katkı sağladığını belirtti. Turizmde son 10 yıldaki gelişmenin sevindirici olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini vurgulayan GTO Başkanı Bartık, "Kentimizin sanayi ve ticaret alanında elde ettiği başarıya son yıllarda turizmde eklenmesi sevindiricidir. Son yıllarda süreklilik arz eden bir canlanma sonucunda yurt içinden ve dışından kentimize gelen turlarda ve turist sayısında önemli artış ve büyük bir hareketlilik yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

Turizmin Gaziantep ve bölge için önemli bir sektör olduğunun altını çizen Bartık, "Gaziantep’in sanayi gelirlerinden aldığı kadar turizmden de alabileceği büyük bir payın olduğuna inanıyoruz. Birçok medeniyete binlerce yıl ev sahipliği yapmış kentimizin bu değerleri gelecek nesillerle buluşturulurken, bu potansiyelin ekonomik değere dönüştürülmesi büyük önem taşıyor." şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata da organizasyonun önemine dikkat çekerek, Zeugma Mozaik Müzesi’nin de tanıtımına katkı sağladığını ifade etti. Gaziantep İl Kültür Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ise kentin tanıtımı anlamında yarışmanın büyük önem taşıdığının altını çizdi. Yarışmada İtalyan Giulio Menossi birincilik, Tülin Kaynak ikincilik ve Kanadalı Suzanne Spahi de üçüncülüğü kazandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri