Barsbuğa ve öğrencileri milli takımda

Türkiye Eskrim Federasyonunun faaliyet programında yer alan Avrupa Yıldızlar Circuit Şampiyonası 5 Ekim tarihinde Macaristanın Budapeşte kentinde yapılacak

Türkiye Eskrim Federasyonunun faaliyet programında yer alan Avrupa Yıldızlar Circuit Şampiyonası 5 Ekim tarihinde Macaristan’ın Budapeşte kentinde yapılacak.  Söz konusu şampiyonada mücadele edecek milli takım kafilesine Konya’dan 1 antrenör 2 sporcu çağırıldı.  Eskrim İl Temsilcisi Yusuf Barsbuğa antrenör, Ahmet Emin Karpuzcu İle Orkun Gökbulut ise sporcu olarak milli takıma davet edildi. Söz konusu davetin duyurusu federasyonun resmi sitesinden de yapıldı. İl temsilcisi ve milli takım antrenörü Yusuf Barsbuğa bu daveti beklediklerini ifade etti. Barsbuğa Konya eskriminin başarılı olduğunu ve yıllardır şampiyonlar çıkardığını, milli takımlara sporcular verdiğinin altını çizdi. 

Yusuf Barsbuğa, “Yaz boyu çalışmalarımıza devam ettik. Sporcularımızın milli takıma gideceği belliydi. Diğer rakiplerini yıl içerisinde puan durumları ile zaten geçmişlerdi. Sporcularımızın bu başarısı alttan gelecek gençlerimizi için iyi birer örnek olacaktır. Amatör sporun en yüksek yurt içi başarı çıtası milli takımdır.  Sporcularımız bu çıtayı son 5 senedir her sene milli takımda yer alarak geçmektedir.  Fakat gerekse belediye kulüpleri gerek özel kulüpler desteğini eskrim branşına vermemektedir. Bu başarı bizim ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün çabaları sayesinde ortaya çıkmıştır. İl müdürlüğümüze ve bana bu onuru tekrar yaşatan sporcularıma teşekkür ediyorum kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri