Baro Yönetimi Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’yü Ziyaret Etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, Adana Barosu’nun, hizmet binası ve istinaf mahkemelerinin kapanmaması yönündeki çalışmalarına destek sözü verdi. Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve genel sekreter Merdan Özberk,...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, Adana Barosu’nun, hizmet binası ve istinaf mahkemelerinin kapanmaması yönündeki çalışmalarına destek sözü verdi.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve genel sekreter Merdan Özberk, sayman Hare Arabacı Özdemir ve yönetim kurulu üyesi İskender Gökçeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. Konuklarını kapıda karşılayan Başkan Sözlü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Sözlü, "Adana Baromuzun başkanlığına yeniden seçilmenizden dolayı size ve yönetim kurulu üyelerinize görevlerinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki başarılı çalışmalara imza atacaklar. Biz de sizlere her konuda elimizden geldiğince destek olacağız." dedi.

Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Adana Barosunun Türkiye'nin 6'ncı büyük barosu olduğunu, sürekli büyüyen ve gelişen yapısı nedeniyle meslektaşlarına daha iyi hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti. Baro Başkanı Çıtırık, Büyükşehir Belediye Başkanından yeni yapılmakta olan Adliye Sarayı'na yakın bir alandan 2-3 dönüm yer talebinde bulundu. Sözlü'nün satın alma yolu ile veya kamulaştırma yapılarak tahsisi konusunda üstüne düşeni yapacağı sözünü verdi.

Ayrıca, iş yükü ve dosya yoğunluğu bakımından üçüncü sırada yer alan Adana Bölge İdare Mahkemelerinin kapatılarak, yetki yönünden Konya'ya bağlanması üzerine, milletvekilleri, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Demokratik Kitle Örgütleri ile birlikte Adana Bölge İdare Mahkemesinin Adana’da kalması için ortak çalışma yürütülmesi hususu da görüşüldü.

Başkan Hüseyin Sözlü, milletvekilleri, bölge baro başkanları, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve yerel yönetimlerle dayanışma içerisinde çalışma yapılması gerektiğini belirterek, "Ben bu konuda da destek olurum. Adana bölgenin lokomotif ili konumunda olmalıdır. Bu işin de sonuna kadar takipçisiyim." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri