Baro Başkanı Çıtırık: İstinaf Mahkemelerinin Kapanması Üzücü

Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, bölgesel konumu, sosyal-ekonomik gelişmişliği, dosya sayısı, iş yoğunluğu gibi özellikler dikkate alındığında, bölge idare mahkemelerinin Adana’da kapanmasının üzüntü verici olduğunu...

Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, bölgesel konumu, sosyal-ekonomik gelişmişliği, dosya sayısı, iş yoğunluğu gibi özellikler dikkate alındığında, bölge idare mahkemelerinin Adana’da kapanmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Bölge idare mahkemeleri (İstinaf) sorununun sadece baronun değil tüm Adanalıların olduğunu aktaran Çıtırık, idari yargıda yapılan değişikliklerle bölge idare mahkemelerinin yerine bölge istinaf mahkemeleri kurulduğunu hatırlattı. Ülke genelinde hizmet veren 26 mahkemenin sayısının 8’e düşürüldüğü bilgisini veren Mengücek Gazi Çıtırık, "Bu iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Samsun, Erzurum ve Gaziantep’tir. Akdeniz Bölgesinde İstinaf Mahkemeleri kurulmadığı gibi, İlimiz yetki yönünden de Konya İstinaf Mahkemesi’ne bağlanmıştır. Bu konuda yaptığımız basın açıklamaları ve Adana’nın 14 milletvekiline yazılı olarak durumu aktararak gerekli çalışmaları yürüttük. Ayrıca, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş baro başkanlıklarına da yazı gönderilmiştir. Bölge İdare Mahkemelerinin ortak yarar gözetilerek Adana’da kurulması için illerindeki milletvekilleri nezdinde çalışma yapılması istenmiştir." dedi.

İş yoğunluğu ve dosya sayısı bakımından Adana Bölge İdare Mahkemesi ülkemizde üçüncü sırada yer aldığını dile getiren Çıtırık, "Bölgesel konumu, sosyal-ekonomik gelişmişliği, dosya sayısı, iş yoğunluğu gibi özellikler dikkate alındığında, Bölge İdare Mahkemelerinin Adana’da kapanması son derece üzüntü vericidir. Yetki ve sorumluluk sahiplerinin bu durumun düzeltilmesi için gerekli çabayı göstermeleri boyunlarının borcudur. Adana Barosu olarak Adana Adliyesi’nin yapılması sürecinde sergilediğimiz tavrı, Bölge İdare Mahkemelerinin Adana’da açılması konusunda da göstereceğiz. Milletvekilleri, Adana Valisi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve demokratik kitle örgütlerimizle birlikte görüşmeler ve ziyaretler yaparak ilimizin uğramış olduğu bu haksızlığı ortadan kaldırmaya çalışacağız. Bölge İdare Mahkemelerinin Adana’da açılması sorunu sadece Adana Barosu’nun değil, tüm Adanalılarındır. Bu durumun böyle algılanması halinde sorunun çözüleceğine inancım tamdır." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri