Baro Başkanı Çıtırık: Adana Bir Kez Daha Siyaseten Cezalandırılmıştır

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, İdari Yargı’da yapılan değişikliklerle kurulacak Bölge İdare Mahkemeleri’nin Adana’dan Gaziantep’e kaydırılmasına tepki gösterdi.     Adana’nın bir kez daha yok sayıldığını...

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, İdari Yargı’da yapılan değişikliklerle kurulacak Bölge İdare Mahkemeleri’nin Adana’dan Gaziantep’e kaydırılmasına tepki gösterdi.

    Adana’nın bir kez daha yok sayıldığını ifade eden Çıtırık, “Konunun önemine binaen gerek basın açıklaması gerekse yetkili ve ilgili olan siyasi partilerin milletvekillerine yazılar yazarak girişimde bulunulmasını talep ettik. Ancak, herhangi bir çaba edilmemesi sonucu bugün sözü edilen mahkemeler Adalet Bakanlığı oluruyla Gaziantep’e kurulacağı açıklanmıştır.” ifadelerini kullandı.

    Yetki ve sorumluluk sahiplerinin üzerlerine düşeni yapamamaları nedeniyle Adana'nın sahipsizliğinin bir kez daha tescillendiğini dile getiren Çıtırık, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında şunları belirtti: “Bölge İdare Mahkemelerinin yerine Bölge İstinaf Mahkemeleri kurulmuş ve ülke genelinde hizmet veren 26 mahkemenin sayısı da 8'e düşürülmüştür. Haricen edindiğimiz bilgilere göre Adalet Bakanlığı oluruyla Bölge İdare (İstinaf) Mahkemelerinin hangi illere kurulacağı belli olmuştur. Bu iller; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Samsun, Erzurum ve Gaziantep'tir. Akdeniz Bölgesinde İstinaf Mahkemeleri kurulmadığı gibi Adana ve Antalya illeri yetki alanında Konya İstinaf Mahkemelerine bağlanmıştır. Yaşanan gelişmeler son derece üzücüdür. Adana bir kez daha yok sayılmış, yetki ve sorumluluk sahiplerinin üzerlerine düşeni yapamamaları nedeniyle Adana'nın sahipsizliği bir kez daha tescillenmiştir.”

    Adana’nın bir kez daha siyaseten cezalandırıldığını vurgulayan Mengücek Gazi Çıtırık, “3. Bölge İdare Mahkemesi Adana’dayken, dosya sayısı, iş yoğunluğu, bölgesel konumu, sosyal-ekonomik gelişmişliği ve tarihsel yeri gibi özellikler dikkate alınmayarak ve Akdeniz Bölgesi'nde İstinaf Mahkemesi kurulmayarak şehrimiz siyaseten cezalandırıldığı olgusu ön plana çıkmıştır.” açıklamasında bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri