Barış ve hoşgörü organizasyonu

Konya'da düzenlenen 40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası açılış töreniyle başladı.Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 44 ülkeden 850 sporcu katılıyor.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Konya'da böyle bir organizasyonun düzenlenmesinin çok özel manalar taşıdığını belirtti.Mevlana'nın Konya'da tüm dünyaya barış mesajları verdiğini anlatan Doğan, ''Avrupa'nın 44 ülkesinden buraya gelen sporcular ve yöneticiler Konya'dan ülkelerine hoşgörü ve barış götürsünler'' dedi.Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos ise Konya'nın şampiyonaya çok iyi hazırlandığını gördüğünü söyledi.Güzel bir şampiyona olması temennisinde bulunan Espinos ''Bizi burada en iyi şekilde ağırlayan il yöneticilerimiz ve Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'a teşekkür ediyorum. Şampiyonada yarışacak tüm sporculara da başarılar diliyorum'' diye konuştu.Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da karate ailesini Selçuklu başkenti Konya'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ''Umarım siz de Türkiye'de, Konya'da bulunmaktan mutlu olursunuz. Konya'dan iyi hatıralarla ayrılmanızı diliyorum'' ifadelerini kullandı.Öte yandan turnuvanın ilk gün maçlarında ümit kadınlar katada Deniz Atak, ümit erkekler kumitede ise Eray Şamdan finale çıktı.Şampiyonada yarın gençler kategorisinde kata ve kumite müsabakaları yapılacak. Bugün sona erecek turnuvada Türkiye'yi 15'i kadın, 19'u erkek olmak üzere 34 sporcu temsil ediyor.

MÜSABAKALAR DEVAM EDİYOR

40. Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nın ilk gününde Türk karateciler tatamide fırtına gibi esti. Şampiyonanın ilk gününde dört altın, iki bronz madalya kazanan Türkiye genel sıralamada liderliğe yükseldi. 40. Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nın ilk gününe Türk karateciler damga vurdu. İlk gün yapılan ümitler müsabakalarında Ay-yıldızlı karateciler dört altın, iki bronz madalya kazandı. Türkiye ilk günün ardından madalya sıralamasında ilk sıraya çıktı. Ümit kızlar katada Deniz Atak Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran isim oldu. Finalde başarılı bir gösteri sunan Atak, İtalyan rakibi Silvio Sassano’yu 4-1’le geçti. Yaptığı üç maçta puan vermeden finale gelen Eray Şamdan alışkanlığını finalde de sürdürdü. İlk kez büyük turnuva tecrübesi yaşayan genç sporcu İskoç James Coulter’ı 7-0 mağlup ederek zirveye çıktı. Ümit erkekler 70 kiloda tatamiye çıkan Ahmet Sabır Uygur Bosna Hersekli rakibi Veselko Vrkic karşısında maçın başında 1-0 geriye düşmesine rağmen mücadeleyi bırakmadı ve arka arkaya aldığı üç puanla Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Günün son final müsabakasında büyük çekişmeye sahne olan maçta Hırvat Jakov Bunjevac’ı 5-4 mağlup eden Onurcan Üstün de +70 kiloda altın madalya kazandı. Son dört saniyede aldığı yumrukla Fransız rakibine mağlup olan Aykut Taylan repesa maçında Bosna Hersekli Vedad Capin’i 2-1’lik sonuçla geçerek üçüncülük kürsüsüne çıktı. 47 kiloda Beyza Ulusoy da ilk gün bronz madalya kazanan bir başka Türk sporcu oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri