Bardakta mısıra rakip!

Her sokak başında satılan bardakta mısıra rakip çıktı. Bardakta mısır gibi aynı şekilde bardakta servis edilen bardakta bulgur vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bardakta bulgur hem doğal hem de oldukça sağlıklı

Günümüzde her sokak başında satılan bardakta mısıra rakip çıktı. Yılmaz Uzun tarafından ortaya konulan 'bardakta bulgur' vatandaşlar tarafından büyü ilgi görüyor. Bardakta mısıra göre oldukça doğal ve sağlıklı olan bardakta bulgur, bardakta mısır gibi bardağın içerisinde satılıyor. Bardakta bulgurun içerisine ise bardakta mısırdan farklı olarak haşhaş, kenevir, fındık, fıstık, kuru kayısı gibi garnitür ürünler katılıyor. Bulgurcum'un sahibi Yılmaz Uzun, "1977 yılında Konya'da doğdum. Sağlık sektöründe çalışıyorum. 2010 yılında eşim ve çocuklarımla  Konya caddelerinde ve alışveriş merkezlerinde dolaşırken çocuklarımın mısır talebinde bulunmaları ile bu fikir aklıma geldi. Gerek sokakta gerekse alışveriş merkezlerinde satılan bardakta mısırlar çok sağlıksız ve GDO'lu. Bu ürünlerin içerisinde GDO'dan ziyade; MSG ve Trans Yağ gibi sağlığı tehdit eden maddelerde var. Bu ürünleri hem yetişkinler hem de çocuklar tüketiyor" dedi.

GÖLLEDEN YAPILIYOR

"Baharın gelişini müjdelejen Hıdırellez zamanında bizim çocukluğumuzda meydanda bulgur kaynatılır üzerine ise; haşhaş, kenevir, ceviz, fındık, fıstık gibi kuruyemişler atılırdı.Bu lezzeti biz günümüze taşıdık" diyen Uzun, "Bu ürün halk arasında 'gölle' adı verilen tam buğdaydan yapılmaktadır. Sunumda içerisine attığımız garinitürlerin içerisinde ise hiçbir doğal katkı maddesi bulunmamaktadır. Sağlık sektöründe çalıştığım için insanlara sağlıklı beslenmelerini istediğim için böyle bir ürünü ortaya koydum. 'Bardakta Mısır' olurda 'Bardakta Bulgur' neden olmasın diyerek 2010 yılında 'Bulgurcum' adı altında markalaştık. 2010 yılında başlayan bu yolculuğumuz 2012 yılında 'Bulgurcum' adı altında tescillendi. 2010 yılında başladığımız yolcukta kararlı adımlar atarak bulunduğumuz noktaya geldik. 2014 ve 2015 yılında  çok sayıda AVM ile görüşmelerimizi sürdürerek anlaşma sağladık. Birçok stand anlaşması yaptık. Ayrıca franchising hizmeti de veriyoruz" şeklinde konuştu.Yılmaz Uzun, bardkata bulgurun içerisine kuru kaysı, ceviz, fındık, fıstık, haşhaş, kenevir gibi ürünler kattıklarını belirterek, "Herkes, istediği ürünle bardakta ki bulgurunun sunumunu süslüyor. Küçük bardak 4 TL. Büyük bardak 8 TL. Bazen kilo ile satıyoruz. Bardakta bulgurun kilosu ise 25 TL. Şu anda pek fazla tanıtım yapamamıza rağmen satışlarımız çok güzel. Günde 100'e yakın kişi bardakta bulgurun tadına bakıyor. Hafta sonu bu sayı 2-3 katına çıkabiliyor" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri