Barcelona 105 saniyede 40 pasla gol attı

El Clasico'da Real Madrid'i 4-0 gibi farklı bir skorla deviren Barcelona, pas futbolunda tarih yazdı.

Real Madrid karşısında Barcelona futbolcuları sahada basmadık yer bırakmadı. Maç boyunca rakibine büyük bir üstünlük kuran Katalan ekibi, 648 pasın 564'ünde başarılı oldu.

105 SANİYEDE GELEN GOL

Pas üstünlüğüyle yüzde 87'lik isabet yakalayan Luis Enrique yönetimindeki Barcelona, atılan ilk golde de topu Real Madridli futbolculara göstermedi.

Hürriyet'in haberine göre; 08:20'de topla buluşan Javier Mascherano, golün başlangıcını yapan futbolcu oldu. Arjantinli yıldız ile birlikte başlayan pas trafiğinde Alba, Pique, Neymar, Dani Alves, Rakitic, Iniesta, Busquets ve Sergi Roberto toplam 40 dokunuş yaptı.

Tabela 10:05'i gösterdiğinde ise Uruguaylı futbolcus Luis Suarez'in vuruşuyla meşin yuvarlak filelerle buluştu.

REAL MADRID ORTA SAHASI NEREDE?

Maç boyunca eleştiri oklarının hedefinde olan Real Madrid Teknik Direktörü Rafael Benitez'in sistemi dikkati çekti. Benitez'in, Kross-Modric ikilisini savunma ağırlıklı kullanma isteği Madrid orta sahasının yok olmasına neden oldu.

Maçın 30. dakikasında ekrana gelen bir pozisyon sırasında orta saha çizgisi ve Barcelona ceza alanı çizgisi arasında sadece Katalan futbolcuların olması "Madrid orta sahası nerede?" sorusunu beraberinde getirdi.

Barcelona'nın özellikle topu sıkılmadan dolaştırması kadar ileride kurduğu üçgenlerle yaptığı baskı da maçın seyrini değiştiren bir diğer etken oldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri