'Baransu'yu Polis Eylenimini İzlediği İçin Araştırdık, Yakalama Kararı Varmış'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Mehmet Baransu’nun, operasyon düzenlenen polislerin basın açıklamalarına katıldığı için yapılan araştırmada, hakkında yakalama kararı bulunmasının anlaşılması üzerine gözaltına alındığını...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Mehmet Baransu’nun, operasyon düzenlenen polislerin basın açıklamalarına katıldığı için yapılan araştırmada, hakkında yakalama kararı bulunmasının anlaşılması üzerine gözaltına alındığını açıkladı.

Gazeteci Baransu dün gece saatlerinde gözaltına alınmıştı. Halen adliyede gözaltında tutulan Baransu’nun darp edildiği iddiası üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı.

Baransu’nun haksız şekilde gözaltına alındığı ve kötü muameleye maruz kaldığı şeklindeki haberler üzerine inceleme yaptıklarını belirten Başsavcı Hadi Salihoğlu imzalı açıklamada ilginç ifadeler kullanıldı. Salihoğlu, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca bazı emniyet görevlileri hakkında yürütülen soruşturmalar sırasında şüphelilerin mahkeme sorgularının yapıldığı özellikle gece saatlerinde gazeteci Mehmet Baransu’nun birkaç kez İstanbul Adliyesi’ne gelerek şüpheli vekillerinin ve şüphelilerin basın açıklamalarını takip ettiği, bunun üzerine yapılan araştırmada Mehmet Baransu hakkında yazılı ve görüntülü ileti ile hakaret suçundan Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi ve terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme suçundan Adana 4. Sulh Ceza Mahkemesince verilen 3 adet yakalama kararının bulunduğu.” denildi.

Bu nedenle, polisin gördüğü yerde yakalama görevi gereği dün akşam 00.45 sıralarında polislerin avukatlarının açıklama yaptığı sırada adliye önüne gelen Baransu’nun gözaltına alınmak istendiği belirtildi. Polis memurlarının kimlik sorduğunu, Baransu’nun ise kimliğini göstermediğini ve direndiğini iddia eden Başsavcı, bunun üzerine zor kullanılarak etkisiz hale getirildiği ve gözaltına alındığını söyledi. Yapılan uygulamada yasaya aykırı bir husus bulunmadığını ifade eden Salihoğlu, Baransu’nun polise direndiği için değil hakkındaki yakalama kararları nedeniyle gözaltına alındığını belirtti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri