Baransu, Hakkındaki Üç Soruşturma Nedeniyle Gözaltına Alınmış

Gazeteci Mehmet Baransu’nun, Ankara ve Adana’da hakkında açılan üç soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.Gazeteci Baransu, dün akşam saatlerinde yakalama kararı çıkan polislere destek için İstanbul Adalet Sarayı önüne...

Gazeteci Mehmet Baransu’nun, Ankara ve Adana’da hakkında açılan üç soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Gazeteci Baransu, dün akşam saatlerinde yakalama kararı çıkan polislere destek için İstanbul Adalet Sarayı önüne geldi. Baransu, burada hakkında arama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Nezarethaneye konan Baransu’nun, Ankara’da ‘hakaret’ suçlamasıyla hakkında açılan iki soruşturma ve Adana’da yerel bir basın kuruluşuna verdiği röportajda MİT TIR'larıyla ilgili ifadeleri nedeniyle gözaltına alındığı ifade edildi. Halen adliyede gözaltında tutulan Baransu’nun ifadesini vereceği savcının adliyeye gelmediği belirtildi.

Öte yandan, Baransu twitter adresinden gözaltına alındığında darp edildiğini belirtmişti. Baransu’nun darp edilmesiyle ilgili şikayette bulunduğu, polislerin de direndiği gerekçesiyle Baransu hakkında şikayetçi olduğu kaydedildi. Baransu’nun avukatı eşliğinde adliyedeki polis merkezinde bu şikayetlerle ilgili ifade verdiği belirtildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri