Baraj Yapılacak Diye Evlerini Terketmeleri İçin Köyün Elektriği Kesildi

İstanbul'un içme suyu ihtiyacı için yapımına başlanan Melen Barajı kapsamında kamulaştırılan Ortaköy'de elektrikler kesildi. Evlerini terk etmeyen vatandaşlar ise köy meydanında toplanıp durumu protesto etti. Çocuklar ise derslerini mum...

İstanbul'un içme suyu ihtiyacı için yapımına başlanan Melen Barajı kapsamında kamulaştırılan Ortaköy'de elektrikler kesildi. Evlerini terk etmeyen vatandaşlar ise köy meydanında toplanıp durumu protesto etti. Çocuklar ise derslerini mum ışığında yaptı.

Sakarya'nın Kocaali ilçesi Ortaköy Mahallesi'nde kurulacak baraj nedeniyle arazileri kamulaştırılan vatandaşların, evlerini terk etmeleri için elektrikler kesildi. Elektrikin kesilmemesi için önceki gün trafo önünde nöbet tutan ancak kesinti yapılmayacağı yönünde haber aldıktan sonra eylemlerini sonlandıran vatandaşlar, dün elektriklerin kesilmesi üzerine mağdur olduklarını dile getirerek durumu protesto etti.

Köy meydanında hurda lastik yakıp toplanan köylüler, 'hükümet istifa', 'Vali elektriği ver', 'Ortaköy bizimdir bizim olacak' şeklinde sloganlar atarak elektriklerin kesilmesini protesto etti.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Yavuz, kamulaştırma paralarını alamadıklarını iddia ederek, "Bizim elektrikleri kesmişler. Niçin kesiyorlar? Millet devletten parasını mı aldı? Daha bir sürü parasını alamayan vatandaş var. Bende alamadım daha ama gelip elektriğimizi kestiler. Burada dört tane köyün elektriği kesildi. Hemen hemen 7 bin kişi karanlıkta kaldı. Evlerde hasta insanlar var. Diyaliz hastası olanlar var. Şimdi elektrik kesildi. Bu insanların hali ne olacak?"

Şükriye Baba ise elektriklerin kesilmesi nedeniyle çocukların derslerini mum ışığında yaptığını kaydederek şunları söyledi: " Bizlere 'çıkın' diyorlar. Biz nereye çıkacağız bu karanlıkta. Ben nereye gideyim.Bir yer yok. Yer parasını verdiler. Beşe böldük. Bir ev parası bile kalmadı. Bizlere bir yer göstersinler ki oraya gidelim."

Elektriği olmayan evde kardeşiyle birlikte mum ışığında dersini yapmaya çalışan 8. Sınıf öğrencisi Elanur Baba da lise sınavlarına hazırlandığını ifade ederek; "Bu durumda nasıl sınavlara hazırlanacağım. Yetkililer bu duruma bir çözüm bulsunlar" dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri