Bapşehlivanlar, 'Spora Evet, Uyuşturucuya Hayır' Diye Haykırdı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ünlü başpehlivanları son günlerde gençler arasında sentetik uyuşturucu alımına bağlı ölümlere dur demek için Antalya Manavgat'tan 'Spora evet, uyuşturucuya hayır' dedi. Manavgat Belediye...

Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ünlü başpehlivanları son günlerde gençler arasında sentetik uyuşturucu alımına bağlı ölümlere dur demek için Antalya Manavgat'tan 'Spora evet, uyuşturucuya hayır' dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 28 Eylül'de Ilıca Stadyumu'nda yapılacak olan 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi Kırkpınar'ın ünlü pehlivanları Orhan Okulu, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Serhat Gökmen, Şahali Kurt, Mustafa Kemal Karaboğa, Hasan Tuna, Hasan Gündoğdu ve Kırkıpınar ikincisi İsmail Balaban ile birlikte Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Merkez Hakime Komitesi Başkanı Nizamettin Akbaş ve güreş ağası Hasan Özden'le birlikte Küçük Şelale'de bir araya gelerek, gençlere uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak durma tavsiyesinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, son günlerde genç yaşta sentetik madde kullanımına bağlı ölümlerin önüne geçmek için Kırkpınar'ın efsane isimleriyle Türkiye'ye mesaj vermek istediklerini söyledi.

Gençlerin sentetik uyuşturuculardan ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için spor yapmaya davet ettiklerini belirten Sözen, "Sporun, gençler arasında uyuşturucuya bulaşma, kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yanı sıra toplumda sevgi, saygı, kardeşlik ve hoşgörü kültürünü geliştiriyor.Çocuklarımız ve gençlerimizin uyuşturucu kullanımı ve kötü alışkanlıklardan sağlam bir eğitim ve sporla önüne geçeceğine inanıyoruz. Ülkemize malolmuş güreşçilerimizle 'spora evet, uyuşturucuya hayır' diyerek Türkiye'ye gençliğe sahip çıkma adına mesaj vermek istedik." diye konuştu.

Aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olduğunu belirten Kırkpınar'da Antalya'ya 2 defa altın kemer getiren Mehmet Yeşil Yeşil, günümüz gençliğinin sahip çıkılmayı beklediğini ve toplum olarak herkesin bu konunda sorumlulukları bulunduğunu dile getirdi.

Son günlerde sentetik uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerin arttığına dikkat çeken Yeşil Yeşil, "Çocuklara ve gençlere sahip çıkma adına hepimizin sorumluluklarımız var. Gençliğimize sahip çıkmalıyız. Gençlerimize tavsiyem kötü alışkanlıklar ve uyuşturucudan uzak durmaları için bol bol spor yapmaları. Spor insanı bütün kötü alışkanlıklardan uzak tutar. " şeklinde konuştu.

Kırkpınar başpehlivanlarından Orhan Okulu, yaptığı açıklamada, yaşının 25 olduğunu ve 8 yaşından itibaren spor yaptığını söyledi. Çocuk ve genç yaşta kötü sentetik uyuşturucu ve kötü alışkanlılardan küçük yaştan itibaren spor yaparak uzak durduğunun altını çizen Okulu, "Gençlerimize tavsiyelim bir spor dalıyla ilgilenmeleri. Spor insanı bütün kötü alışkanlılardan uzak tutar. 25 yaşındayım ve 8 yaşından itibaren ata sporumuz yağlı güreş spou yapıyorum. Yağlı güreş yapmam beni kötü alışkanlıklardan uzak tuttu. " dedi.

Kırkpınar'da Antalya'ya altın kemer getiren pehlivanlardan İsmail Balaban da yaptığı açıklamada, kendisinin düzenli bir şekilde spor yaptığını çocuk ve gençlerin uyuşturucu madde kullanımına ve kötü alışkanlıklara bulaşmamaları için bol bol spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Balaban, şöyle konuştu: "Gençlerimiz bizim geleceğimiz onların madde bağımlısı ve kötü alışkanlıklara yeni düşmemesi için spora evet, uyuşturucu kullanımına hayır' diyoruz."

Kırkpınar pehlivanlarından Mustafa Kemal Karaboğa ise Manavgat'tan Türkiye'ye son günlerde uyuşturucu madde kullanımına bağlı ölümlerin artmasına bağlı 'uyuşturucuya hayır, spora evet' diye haykırmaktan onur ve gurur duyduğunu kaydetti.

Başkan Sözen de yarın yapılacak olan 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne 700 sporcu ile 72 başpehlivanın katılacağını söyledi. 72 başpehlivanın güreşler için kayıt yaptırdığını belirten Sözen, bu rakamın tarihi Elmalı ve Kırkpınar güreşlerinde oluşmadığını, bunun tüm zamanların yağlı güreş rekoru olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri