Banyo kazanları tarih oldu

Eskiden günde onlarca banyo kazanı satan ustalar, artık ayda ancak bu sayıyı yakalıyor. Banyo kazanları artık yerini güneş enerjisi ve doğal gaza bıraktı.

Bir zamanlar her evin vazgeçilmezi olan banyo kazanları, yerini güneş enerjisi ve doğal gaza bıraktı. Günde onlarca banyo kazanı satan ustalar, artık ayda ancak bu sayıyı yakalıyor. Banyo kazanına olan ilgi gittikçe düşüyor. İlkin güneş enerjisi, ardından da dogal gazın yaygınlaşması banyo kazanlarını unutturdu. Banyo kazanının bir zamanlar çok kullanıldığı halde günümüzde kazanların pek ilgi görmediğini dile getiren kazan ustası Ümmet Olkaç, banyo kazanlarının tamirini de yaptıklarını ifade ederek, banyo kazanlarının yavaş yavaş yerini güneş enerjisine ve doğal gaza bıraktığını ifade etti.

KAZAN NE SATILIYOR NE DE TAMİRE GETİRİLİYOR

Doğal gazın ve güneş enerjisinin olmadığı evlerde banyo kazanlarının bulunduğunu ifade eden Ümmet Olkaç, “1989'dan beri banyo kazanı yapımı ve onarımıyla uğraşıyorum. Eskiden günde yaklaşık 10 tane satardık. Bugün ise haftada bir iki tane satıyoruz. Geleceği olmayan meslekler arasında yerini gittikçe sağlamlaştırıyor. Kazanların fiyatları da o kadar yüksek değil. Banyo kazan fiyatları 120 ile 140 arasında değişiyor. Takma parasıyla kazanlar hemen hemen 200 lirayı buluyor. Bazıları kazanlarını tamire getiriyor. Ancak tamir fiyatı yeninin fiyatına yakın. Ayrıca meslekte eleman da bulamıyoruz. Bu mesleği yapacak kimse de yok” dedi.  Banyo kazanlarının bir zamanlar insanlara büyük keyf verdiğini, kazanlar sayesinde insanların banyoda hoşça vakit geçirdiğini, ancak şu an bu keyiften mahrum kaldıklarını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri