Bankaların alacağı SMS bedelleri kanunsuz

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, son günlerde gündemde olan ve bugün itibariyle bazı bankaların başlayacağı internet işlemlerinde gönderilen şifre SMS'lerinden para alınmasının kan
Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, son günlerde gündemde olan ve bugün itibariyle bazı bankaların başlayacağı internet işlemlerinde gönderilen şifre SMS'lerinden para alınmasının kanunsuz olduğunu ve vatandaşların haklarını mutlaka araması gerektiğini söyledi.
Bazı bankalar tarafından bugün itibariyle uygulamaya konulacak olan internet şubelerinden yapılan işlemler için gönderilen SMS'lerden para alınmasına, Tüketiciler Birliği'nden tepki geldi. Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, aynı uygulamanın 2009 yılında hayata geçirilmek istendiğini dile getirerek, "Ancak o dönem bazı banka müşterilerinin internet hesaplarının boşaltılması üzerine Yargıtay bankaları kusurlu bulmuştu. Bizim de o dönem başlattığımız kampanyaların ardından bankalar geri adım atmak zorunda kaldı. Bankaların görevi sizin paranızı muhafaza etmek ve nemalandırmaktır. Son zamanlarda faizlerin düşmesiyle bankalar daha çok kart komisyonları, hesap ücretleri gibi şeylere yönelerek para kazanmaya çalışıyor. Son 1 aydır da bankalar SMS'lerden para almak için zemin hazırlıyorlardı. Ancak SMS'lerden alınacak her ücret kanunsuz bir ücret olacaktır" dedi.

GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK BANKALARIN GÖREVİ
Yargıtay'dan dönmüş bir kararın uygulanamayacağını ve uygulanması halinde kanunsuz olacağını dile getiren Dinç, "Bankaların görevi sizin paranızı korumaktır. Asli görevi olan bir şey için sizden ekstra para alamazlar. Ancak ceza-i herhangi bir müeyyidesi olmadığı için bankalar pervasızca hareket edebiliyor. Vatandaşlarımız da alınan 25 kuruş gibi küçük rakamlar için uğraşmak istemiyor. Ancak Türkiye'de 40 milyon banka müşterisi olduğunu düşündüğünüzde ortaya inanılmaz bir rakam ortaya çıkıyor. Bunun adı düpedüz soygundur. Biz dernek olarak vatandaşlarımızı, kendilerinden SMS ücreti alınması halinde tepki göstermeye ve hakkını aramaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Vatandaşların bu tür haksız kazançlar karşısında sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Dinç, "Eğer siz çağrı merkezlerini kilitler, tüketici hakem heyetlerini başvuru bombardımanına tutarsanız bankalar geri adım atmak zorunda kalır. Sırf geçen yıl kredi kartı aidat ücretlerinden bankalar 2.5 milyar lira kazandı. İşlem ücreti adı altında ise 1 milyar lirayı geçen bir rakam elde ettiler. Vatandaşlarımız alınan ücretleri küçük görerek hakkını aramıyor. Örneğin 40 milyon hesap sahibinden sadece 400 bini aidat parası için itirazda bulundu. Yani yüzde 1'i. Oysaki itiraz ettiklerinde 10 yıl geriye kadar olan aidat ücretlerini geri alabiliyorlar. Biz, dernek olarak bu konuda vatandaşlarımıza her türlü yardımı yapıyoruz. Halkımız hakkını mutlaka arasın" şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri