Bank Asya’ya kim veda edecek

Bank Asya 1. ligde küme düşecek 3. takım, bugün yapılacak maçların ardından belli olacak.

Dahası; Rizespor, Hacettepe veya Mersin İdmanyurdu’ndan biri Bank Asya 1. ligine veda eden 3. takım olacak. Günün karşılaşmaları, saat 15.00’de başlayacak. Samsunspor ile Oruduspor, prestij için mücadele edecek. Hakem Engin Gökçe. Bir diğer prestij maçında ise Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile küme düşen Çanakkale Dardanelspor arasında yapılacak. Giresunspor’un konuğu ise Kartalspor.

Küme düşme tehlikesi yaşayana takımları bugün zor 90 dakikalar bekliyor. Ankara Cebeci İnönü stadında Hacettepe-Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya gelecek. Ligden düşen ilk takım olan Kocaelispor, tehlike hattındaki bir diğer takım Çaykur Rizespor’u ağırlayacak. Hacettepe ve Rizespor rakiplerini yenmeleri halinde 40 puanlı Mersin İdmanyurdu’nu yakalayacaklar. Bu durumda, 3 averajla küme düşene takım Mersin olacak. Mersin’in ligde kalabilmesi için Hacettepe ile berabere kalması veya Rizespor’un Kocaeli deplasmanında puan kaybetmesi gerekmekte. Hacettepe’nin umudu ise kendisinin kazanması ve Rizespor’un yenilmesi veya berabere kalmasında. Bugün, Hacettepe-Mersin maçı D-Smart’tan naklen yayınlanacak. 
Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Ergün Penbe, teknik adam olarak kariyerine başladığı Hacettepe’ye karşı zorlu bir sınav verecek. Geçen yıl Hacettepe ile bir alt lige düşmenin üzüntüsünü yaşayan Ergün Penbe, yeni takımının başında da aynı talihsizliği yaşama riski olan bir maça çıkıyor. Penbe ve öğrencileri, ligde kalabilmeleri için kendilerine yetecek skoru almaya çalışacak. Hacettepe Teknik Direktörü Erol Tok, maçla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, genç bir ekip olduklarını belirterek, futbolcularının son haftaya kadar ortaya koydukları mücadeleyle ligde kalmayı hak ettiklerini söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri