Bank Asya, Kobi Bankacılığında Yüzde 50 Büyüdü

Katılım bankacılığının öncü isimlerinden Bank Asya, yılın ilk yarısı KOBİ bankacılığında yüzde 50 oranında büyüdü.

Katılım bankacılığının öncü isimlerinden Bank Asya, yılın ilk yarısı KOBİ bankacılığında yüzde 50 oranında büyüdü. Banka ayrıca yılın ilk yarısı itibariyle aktiflerini yüzde 20 oranında artırarak 25,7 milyar TL’ye, nakdi kredilerini yüzde 21 oranında artırarak 19,7 milyar TL’ye, toplanan fonlarını yüzde 15 oranında artırarak 18,2 milyar TL’ye, öz kaynaklarını ise yüzde 3,8 oranında artırarak 2,4 milyar TL’ye yükseltti.

Konuyla ilgili açıklamada yapan Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, 2013 yılının ilk yarısında özellikle KOBİ kredilerindeki yüzde 50 ve bireysel kredilerdeki yüzde 30 oranındaki artışa dikkat çekerek, "Ekonominin lokomotifi, istihdamın dinamosu olan KOBİ’lere desteğimizi artırdık. Ülkemizin büyümesine ve refah artışına olan katkımız bundan sonra da devam edecek." şeklinde konuştu. Beyaz, bankanın 2013 hedeflerini revize ettiğini ifade ederek, "2013 yılı hedeflerimizi ilk 6 ayda göstermiş olduğumuz performansa bağlı olarak büyük ölçüde gerçekleştirdik. Bu yıl için büyüme hedeflerimizi aktif büyüklük, krediler ve toplanan fonlarda yüzde 25’e yükselttik." diye konuştu.

Bank Asya Genel Müdürü, bankanın şube sayısındaki artışa da dikkat çekerek, "2013 yılbaşı itibariyle biri yurt dışında olmak üzere 251 olan şube sayımıza 30 yeni şube daha ekleyerek 281’e çıkardık. Bunun yanında 2012 yılında 700 olan ATM sayımızı 831’e çıkardık ve yılsonunda bin ATM’ye ulaşacağız." bilgisini verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri