Bank Asya bu yıl 30 şube açıp 500 personel alacak

Yeniden yapılanan Bank Asya’nın yeni Genel Müdürlük görevine Ahmet Beyaz getirildi.

Bank Asya, finansal hizmetler sunan grup şirketlerinin finansal bir holding modeli altında faaliyet göstermelerini sağlayacak şekilde yeni bir yapılanmaya gitme kararı aldı. Bu yapılanmanın ilk adımı olarak, hali hazırda Bank Asya’nın Genel Müdürlük görevini yürüten Abdullah Çelik, Bank Asya Grup Şirketlerinin İdaresinden Sorumlu Koordinatör sıfatıyla atanırken, Çelik’ten boşalan Genel Müdürlük görevine ise halen Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini sürdüren Ahmet Beyaz getirildi.
Yeni dönemde yurtdışı büyümeye de odaklanmayı hedefleyen Bank Asya bu yıl 30 yeni şube açarak toplam şube sayısını 281’e çıkarmayı ve 500 yeni personel almayı planlıyor. 

‘Hedef liderliği pekiştirmek’

Bank Asya üst yönetiminin yanı sıra grup şirketleri genel müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erhan Birgili, Bank Asya’nın geleceğe dönük vizyonu çerçevesinde son derece önemli gördükleri yeni yapılanmayı açıklarken, “Yeni yapılanma, Banka Asya ve grup şirketlerinin finansal holding olması yönünde atılan ilk adımdır” dedi.

Kurum içi şirketlerde oluşan gruplaşma sürecinde koordinasyon ihtiyacını daha verimli sağlama adına bu yeni yapıyı benimsediklerini söyleyen Birgili, mevcut konjonktürde hem katılım bankacılığının hem de Bank Asya’nın pazar payını yükseltmeyi arzu ettiklerini belirterek, “2012 yılında da başarılı bir dönem geçirdiğimize inanıyorum. Dünyada lider katılım bankalarından biri olmak vizyonu çerçevesinde, 2013 yılında performansımızı daha da artırmak istiyoruz. Bank Asya bu sene de katılım bankacılığındaki liderliğini sürdürecektir” diye konuştu.
‘Güzel işler yapacağız’

Bank Asya’nın yeni Genel Müdürü Ahmet Beyaz da şunları söyledi: “En büyük gücümüz çalışanlarımızdan gelir. Dinamik bir yapımız var. Genç kadroyuz. 250 IT çalışanımız var. Teknoloji ve inovasyonu çok iyi takip ediyoruz. 2 yılda insan kaynaklarımızda çok iyi yollar kat ettik. Önümüzdeki dönemlerde grup şirketlerimizle birlikte çok daha güzel işler yapacağız.”

Çelik: Yurtdışına ağırlık vereceğim

Abdullah Çelik, yurtdışının her zaman ön planda olduğuna dikkat çekerek, “Son dönemde Bank Asya Erbil’de şubesini açtı. Bunun yanı sıra Afrika’da ve Hindistan’da yatırımlarımız var. Radarımızda katılım bankacılığı potansiyeli olan her yer bulunuyor. Hindistan’da temsilciliğimiz var. Asya ve Uzakdoğu yeni odaklanma alanlarımız olacak. Daha çok yurtdışına ve grup şirketlerimize bu yeni dönemde odaklanacağım” dedi.
Çelik, “5 bini aşkın çalışanımız bankamız adına doğru olan ne ise onu yapmak için canla başla çalışıyor. Bankamızın stratejileri 2 yıldır birlikte çalıştığımız ekibimizle birlikte hazırlandı. Yeni yapılanma bu stratejiyi değiştirmeyecek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri