Bank Asya 1. Lig kulüpleri rahatsız!

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun hakkında, Bank Asya 1. Ligde mücadele eden takımların başkanları ne dedi
Birçok kulübün başkanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aynı görüşü paylaştı. Bank Asya’da mücadele eden kulüplerin başkanlarının düşünceleri şöyle.
TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR
Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü’nün başkanı Zafer Atalay, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun”da değişiklik öngören teklifin yasalaşmasına ilişkin, “Bütün ligler ve futbol camiasının sıkıntıları, görüşleri alınarak, daha kapsamlı, daha uzun soluklu bir çalışmayla değişikliğin yapılması gerekirdi” dedi. Atalay, yaptığı açıklamada, 14 Nisan 2011’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve şike ile teşvik priminin suç sayıldığı yasayla ilgili kanun teklifinin yasalaştığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilen, cezalarda indirim içeren yeni yasanın onaylanıp onaylanmayacağını tüm spor camiasının merak ettiğini belirten Atalay, şöyle konuştu: ”Yasadaki değişiklik, uzun süren çalışmalardan sonra yapılmalıydı. Yani geniş kapsamlı bir zaman diliminde ele alınmalıydı. Bu düzenlemenin zamanlaması yanlış. Daha geniş bir zamanda ve daha kapsamlı olabilirdi. Bütün ligler ve futbol camiasının sıkıntıları, görüşleri alınarak, daha kapsamlı, daha uzun soluklu bir çalışmayla değişikliğin yapılması gerekirdi. Böylece yasanın futbolda olumlu gelişmelere katkısının daha fazla olabileceğini düşünüyorum.
BUCASPOR
Bucaspor Kulübü Başkanı Şeref Üstündağ, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda öngörülen cezaların ağır olduğunun, kanun yürürlüğe girdikten sonra fark edildiğini ifade etti. Üstündağ, açıklamada, “Yasa çıkarken daha detaylı düşünülseydi, bu durumlara gelinmezdi” görüşünü dile getirdi.
KARŞIYAKA
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan ise kanunda bu kadar kısa sürede düzeltmeye ihtiyaç duyulmasının ortada bir problem olduğunu ortaya koyduğunu ileri sürerek, “Yasa oluşturulurken yasanın çok iyi incelenmediği, uygulamaya dönük fikir oluşturulmadığı ortada. Yasa hazırlanırken Bank Asya takımlarına konuyla ilgili hiç soru sorulmadı, değişiklik yapılırken de sorulmadı. Sadece Süper Lig varmış gibi hareket edildi” diye konuştu.
DENİZLİSPOR

Denizlispor’un kulüp başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu da sporda şike cezalarını azaltan yasaya ilişkin, “Çocuk oyunu oynamıyoruz, yasada değişikliğe gerek yoktu” dedi. Kıbrıslıoğlu, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “yasadaki değişiklikten rahatsızlık duyduğunu” dile getirdiğini, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Bu hoş olmamıştır, yakışık almamıştır” dediğini, kendisinin de bu değerlendirmelere tamamıyla katıldığı belirtti. Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında halen tutuklu bulunanların suçsuz olduklarını ifade ettiklerini kaydeden Kıbrıslıoğlu, “Şu an tutuklu olanların da değişikliğe ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Yasa çıkmadan önce bütün kulüplerin görüşleri alındı. Çocuk oyunu oynamıyoruz, bence yasada değişikliğe gerek yoktu. Yasalar kişilerin isteği üzerine değiştirilirse, işin içinden çıkmayız” dedi.
ÇAYKUR RİZESPOR
Çaykur Rizespor kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah ise, Şike Yasası’ndaki değişiklikle ilgili bugüne kadar görüş bildirmedikleri gibi bugünden sonra da görüş bildirmeyeceklerini söyledi. Ferah yaptığı açıklamada, konuyla ilgili alanında uzman kişilerin gerekli açıklamaları ve düzenlemeleri yaptıklarını belirtti. Bugüne kadar konu hakkında bir açıklama yapma gereği hissetmediklerini ifade eden Ferah, “Yasa değişikliği ile ilgili bugüne kadar görüş bildirmediğimiz gibi bugünden sonra da görüş bildirmeyeceğiz. Bizim tek düşüncemiz centilmenlik kuralları içerisinde takımımızı başarıya taşımak. Kulüp olarak sadece futbol konuşuyoruz” dedi.
BOLUSPOR
Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor’un kulüp başkanı Necip Çarıkçı, şike olayının Türk futbolunda büyük bir yara açtığını söyledi. Çarıkçı, temmuz ayından bugüne kadar Türk futbolunda şike konusunun devam ettiğini belirterek, “Bu güne baktığımız zaman hem milli takımımız da, hem futbol camiasında heyecan kalmadı. Bunu da zaten biz bütün maçlarda görebiliyoruz. Türkiye’de heyecan kalmadı. Şike olayı Türk futbolunda büyük bir yara açtı” dedi. Şikenin kararını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün vereceğini kaydeden Çarıkçı, “Bu işlerin bitmesi ve bu kararın verilmesi gerekiyor, bu dosyanın açılması gerekiyor ki bazı şeyler ortaya çıksın. Bunu herkes bekliyor, her kulüp başkanı bekliyor. Ne olacak, bu işler nasıl gidecek diye. Bu belirsizliğin bitmesi gerekiyor. Artık hayırlısı neyse o olsun” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri