Bandırmalı Balıkçılar Sezona Hazırlanıyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde balıkçılar, 1 Eylül 2014 tarihinde başlayacak olan av sezonu öncesinde sezon hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.    Bandırma’da balıkçı barınağında sıkıntılı günler...

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde balıkçılar, 1 Eylül 2014 tarihinde başlayacak olan av sezonu öncesinde sezon hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.

    Bandırma’da balıkçı barınağında sıkıntılı günler yaşayan balıkçılar yeni sezona vira bismillah demek için teknelerini bakım ve onarımdan geçiriyor. Balıkçı barınağında kızağa çekilen teknelerde aşırı sıcağa rağmen bakım ve onarımlarını sürdüren balıkçılar yeni sezondan umutlu olduklarını söyledi. Denizlerde av yasağının sona ermesine sayılı günler kala Bandırmalı balıkçılar yeni sezon öncesinde son hazırlıklarını yapıyor. Ağlarını tamir eden balıkçılar yeni av sezonundan çok umutlu.

    Geçimini balıkçılıkla kazanan Ali Kaptan, av sezonunun bereketli geçeceğini ve sezon öncesi balık ağlarını tamir etmekle zamanını geçirdiğini belirtti.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde 15 Nisan itibariyle trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlatmış, yasağın 1 Eylül'de kalkacağı açıklanmıştı. 1 Eylül’de kalkacak yasağın ardından balıkçılar denizlere açılacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri