'Bana MHP ağzıyla konuşma'

Başbakan Erdoğan, Danimarka ve Hollanda ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı..

Yurt dışı ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, KCK'lı tutuklularla ilgili bir soruya kızdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4. Yargı Paketi'nin, KCK'ya ilişkin davalarla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını belirterek, ''Biz pazarlığa yönelik hiçbir maddeyi parlamentodan çıkaramayız. Bunu bilmenizi isterim'' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

SURİYE REJİMİNİN CİBİLİYETİ ORTADA

Türkiye bugüne kadar hiçbir zaman kimyasal silah kullanmak gibi bir duruma girmemiştir. Bizim envanterimizde kimyasal silah yoktur. Bu ancak Suriye'ye yakışan bir işlemdir. Suriye kimyasal silahlarla kendi halkını vurmuştur. Fosforlu bombalarla yaptığı katliamlar dünya medyasında da yerini almıştır. Bunlar yavuz hırsız ev sahibini bastırır kampanyasıyla politikalarını devam ettirmek istiyorlar. Türkiye böyle bir seviyeye düşmez. Bu Suriye rejiminin cibiliyetini ortaya koyan bir adımdır.

AKİL ADAMLARI BEN AYLAR ÖNCESİNDEN SÖYLEDİM

TBMM içerisinde çözüm sürecine yönelik bugüne kadar birçok adım atılmıştır. Ama bu çözüm sürecine ana muhalefet ya da MHP'nin katkısı olmamıştır. Son dönemde BDP'nin de bir katkısı varmış gibi görünüyor, ama bundan sonra bize düşen bin düşünüp bir açıklama yapmaktır. Çözüm sürecine yönelik adımların konuşulması gibi bir durum yok. İlgili bir ekibimiz var onlarla konuşuyoruz. Nihai durumu halkımızla da konuşacağız. Akil adamlarla ilgili ben aylar önce açıklamıştım. Bu akil adamların bir ağırlığı olması lazım. Sadece akil adamlar değil STK'lar ve iş dünyasının da bu süreçte aktif rol alması lazım. 

NEVRUZ'UN ANLAMINA GÖLGE DÜŞÜRECEK EYLEMLER OLMASIN

Gönül isterdi ki Nevruz kutlamalarına gölge düşürecek eylemler olmasın. Pazar günü İstanbul'da arzu etmediğimiz şeyler oldu, bunlar olmamalı. Buraya hüzün karışırsa bu kontrolden çıkar. Nevruz'un içinde bir diriliş var. Bunu yakalamamız lazım. 

Benim partimin kadın kolları da Nevruz kutlaması yapacaklar. Bunu bir şenlik içinde yapacaklar. Temenni ederim ki bu tür şeyler olmaz ve şanına yakışır bir kutlama yapmaya devam ederiz. 

Hollanda ziyaretimizde Türk çocuklarının durumlarıyla ilgili konuları elbette görüşeceğiz. Binlerce çocuk deniyor, ama bu rakamlar ne kadar doğru kontrol edeceğiz.

MHP AĞZIYLA KONUŞMAYIN

4. yargı paketi KCK ile ilgili değildir. Aman lütfen dikkat edelim. Eğer siz bana MHP ağzıyla konuşursanız ona göre cevap alırsınız. Biz pazarlığa yönelik hiçbir maddeyi parlamentodan çıkaramayız. Bunu bilmenizi isterim.

BAŞBUĞ'A MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Terör örgütü üyeliği kısmı çıkartılıyor. Olayda tamamen hükümete yönelik girişimler var. Burada henüz bir karar verilmiş değil. Ben CHP ve MHP kadar rahat anayasayı çiğneyemiyorum. Talep edilen ceza ile ilgili benim düşüncelerim önceden belli. 

Medyada bakıyorum bazen köşe yazarları konuşmak için konuşuyorlar. Hakim bilgiler belgeler bizdedir. Ana muhalefetin belge ve bilgiyi karıştırdığı bir dönemden geçiyoruz. Sonra sıkışınca hükümet gelsin bizi bilgilendirsin. 

"TUTANAKLARI BDP'Lİ VEKİL SIZDIRDI" İDDİASI

Geçenlerde bir teklif geldi. Bir kişi ben görevlendireyim bir kişi de siz belirleyin dedi. Ben Beşir Bey'i görevlendirdim onlar da bir kişiyi görevlendirdiler. Ama hala telefon bekliyoruz. Geçenlerde Milliyet'le ilgili olarak biz açıklarız dedik kendileri söyledi bizden sızdı diye. Çaycıya maycıya yıktılar, ama biraz eşelersiniz belki vekile ulaşırsınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri