Bana kalsa ressam olurdum

Bana kalsa ressam olurdum diyerek, resim yapmanın kendisi için vazgeçilmez olduğunu anlatan Uzm. Dr. İlham Beyatlı, Kerkükte başlayan resim aşkını Konyada devam ettiriyor
Sağlıktan sanata

Sanatçı doktorlar insanlara sağlık sunarken, sanata da hayat kazandırmaya devam ediyor. Onların her biri farklı branşlarda doktorluk yapıyor ama sanata duyduğu ilgiyi de elden bırakmıyor
Gazeteniz Merhaba yeni bir yazı dizisini okurlarıyla buluşturuyor. “Sanatçı Doktorlar” yazı dizisiyle mesleğinin yanında sanatla ilgilenen doktorların başta hayat hikâyeleri olmak üzere sanata bakış açıları ve vereceği mesajları gazetenizin sayfalarında yer alacak. İnsanlara sağlık sunarken, sanata da hayat kazandıran sanatçı doktorlar, çok yönlü hayatlarıyla herkese bir mesaj veriyor.
HAZIRLAYAN: ALİ ÖZCAN


KERKÜK’TE BAŞLAYAN RESMİ AŞKI KONYA’DA DEVAM EDİYOR
Uzman Dr. İlham Beyatlı, Numune Hastanesi’nde Radyoloji Uzmanı olarak görevini sürdürüyor. Aynı zamanda Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanlığı görevini yürüten İlham Beyatlı, 1959 yılında Kerkük’te doğdu. Ortaokul ve liseyi Kerkük Özel Vatan Lisesi’nde okuduktan sonra 17 yaşında Türkiye’ye geldi. 3 aylık dil eğitiminin arından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde üniversite eğitimime başladı. 1992 yılından bu yana Konya’da Numune Hastanesi’nde görev yapıyor.
BANA KALSA RESSAM OLURDUM AMA BABAM DOKTOR OLMAMI İSTEDİ
“Bana kalsa ressam olurdum” diyen İlham Beyatlı, çocukluğundan beri resim yaptığını belirterek, o günleri şöyle anlatıyor: “9 yaşındayken resim yarışmasına katıldım ve birinci oldum. Ressam olmak istiyordum ama babam benim doktor olmamı istedi. Doktor oldum ancak resim yapmaya da devam ettim. Özellikle mesleğe başladıktan sonra günlük hayatımın her alanında resim olmaya başladı. Toplantılarda veya evde yemek yaparken sıkıldığımda resim yapıyorum. Röntgen filmi okuduğum için görsellik ön planda. Bu durum resim yapmama büyük katkı sağlıyor.”
KÖTÜYÜ ÇİZEMİYORUM, BENİM İÇİN RESİM GÜZEL OLANDIR
İlham Beyatlı, hiçbir zaman kötüyü çizemediğini hep güzel olanı resmettiğini söylüyor. Kendisi için resmin güzel olan olduğuna işaret eden Beyatlı, “Mutsuz olduğumda resim yapamam, çizgi dahi atamam. Ayrıca resim yapmak beni günlük yorgunluklardan, sıkıntı ve stresten uzaklaştırıyor” diyor.
YAĞLI BOYA VE KURU PASTEL ALERJİ YAPMASINA
RAĞMEN RESİM YAPMADAN VAZGEÇEMEDİM
İlham Beyatlı, resimle ilgili hiç eğitim almadığını, hep kendi kendine öğrenmeye çalıştığını belirtiyor. Resim çizmesinin yanında resim sanatıyla ilgili de önemli bilgiler edindiğini aktaran İlham Beyatlı, Avrupa’ya sık sık gittiği için resim bilgisini de artırdığını, ressamların sergilerini gezdiğini, hayatları ve tarzlarıyla ilgili bilgi aldığını aktarıyor.
Resimde kara kalem, kuru pastel ve yağlı boya yaptığını anlatan İlham Beyatlı, yağlı boya ve kuru pastelin kendisinde alerji yapmasına rağmen yine de vazgeçemediğini söylüyor.
İlham Beyatlı, son olarak en büyük isteğinin resimlerinden oluşan bir sergi açmak olduğunu söyledi.







 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Röportaj Haberleri