Balyoz Sanıkları: Tanıkların İfadeleri Lehimize

Balyoz davasında tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın darbe planlarını duymadıkları yönündeki ifadeleri üzerine sanıklar, bu tanıklığın kendilerinin lehine olduğunu...

Balyoz davasında tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın darbe planlarını duymadıkları yönündeki ifadeleri üzerine sanıklar, bu tanıklığın kendilerinin lehine olduğunu ve suçlamayı çürüttüğünü savundu.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Özkök ve Yalman’ın tanıklığı toplam yarım saat sürdü. Mahkeme Başkanı, Özkök ve Yalman’a “Balyoz, Çarşaf, Sakal, Oraj ve Suga gibi planlardan bilginiz var mı?” diye sordu. İki tanık da bu planları duymadıklarını söyledi.

Özkök ve Yalman’ın ayrılmasının ardından mahkeme heyeti, sanıklara tanık ifadelerine karşı ne diyeceklerini sordu. Sanıklar, tanıkların ifadelerinin kendilerinin lehine olduğunu vurguladı. Sanıklar, geç de olsa alınan tanık ifadelerinin suçlamaları çürüttüğünü savundu.

Sanıklar, mahkeme tarafından oluşturulan bilirkişi heyetini ise tanımadıklarını belirterek görüş belirtmedi. Sanıklar bilirkişi heyetindeki isimler için itiraz haklarını saklı tuttuklarını belirtti. Daha önceki yargılamada lehlerine olan bilirkişi raporlarının da dikkate alınmasını isteyen sanıklar, bilirkişilere yönelik hazırlayacakları soruları daha sonra ileteceklerini bildirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri