Balkan Bisiklet Yol Yarışı sona erdi

Tekirdağda yapılan Balkan Bisiklet Yol Şampiyonası, büyük erkekler yarışıyla tamamlandı.

Tekirdağ Orduevi önünden start alan yarışmada Türkiye, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Makedonya ve Bosna-Hersek’ten toplam 38 sporcu mücadele etti. Tekirdağ il merkezi, Çorlu kavşağı ve Atatürk Bulvarı olmak üzere toplam 150 kilometrelik parkuru, 4 tur yaparak, 3 saat 49 dakika 51 saniyede tamamlayan Sırp Ivan Steviç birinci oldu. Bulgar Petar Pnaitotov’un ikinci ve Sırp Dragan Spasiç’in üçüncü olarak tamamladığı yarışta, Türk Milli Takımı’ndan Eyüp Karagöbek ise bitiş çizgisine 6. sırada ulaştı.

Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri, Atatürk Anıtı’nın önünde düzenlenen terönle verildi. Törende, vefat eden eski bisiklet şampiyonu milli sporcu Rıfat Çalışkan’ın anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.  Şampiyonada Türk Milli Takımı sporcularından Ahmet Örken, yıldız erkeklerde zamana karşı yarış ve yol yarışında birincilik elde ederek, kendi kategorisinde Balkan şampiyonluğuna ulaştı.
Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, şampiyonada gençler ve yıldız erkeklerde istedikleri başarıyı elde ettiklerini kaydetti. İyi bir organizasyon gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Müftüoğlu, “İşimizi doğru yaptığımız sürece başarı da gelecektir. Bugün yıldız erkeklerde ilk 3 sırayı biz aldık. Bunu büyük erkeklerde de başaracağız” dedi. Moskova’da yapılacak Dünya Bisiklet Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı sporcularının önemli başarılar kazanacağına inandığını ifade eden Müftüoğlu, Türk bisikletinin artık yavaş yavaş Avrupa ve dünyaya kendini hissettirdiğini bildirdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri