BAL’ın tek değişmeyeni Sarayönü Belediye oldu

Bölgesel Amatör Lig uygulamaya geçirildiğinden buyana ligde mücadele eden ve küme düşmeyen tek ekip Sarayönü Belediyespor oldu. Sarayönü Belediyespor Ligde 5. Sezonunu geçirmeye hazırlanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulamaya konulan ve bu yıl 4. Sezonunu tamamlayan Bölgesel amatör Ligde en fazla mücadele eden takım Sarayönü Belediyespor oldu. Sarayönü Belediyespor 2010-2011 sezonunda başlayan Bölgesel Amatör Lig serüveninde Konya’yı en istikrarlı temsil eden tek takım oldu. Yeşil-siyahlı ekip  Konya takımları arasında 3. Lige yaklaşan da tek ekip olmayı başardı.  2010-2011 yılında sezonu  29 puanla 6. Sırada bitiren Sarayönü Belediyespor, 2011-2012 sezonunda ise grubunu 49 puanla 3. sırada tamamladı ve 3. Lig şansını kıl payı kaçırdı. 2012-2013 sezonunda ise 68 Yeni Aksarayspor ile müthiş bir şampiyonluk yarışına giren Sarayönü Belediyespor bu yarışı 1 puanlık farkla kaçırarak yine 3. Ligin kapısından döndü. Yeşil-siyahlı ekip geride kalan sezon ise ligi diğer Konya takımlarının üzerinde tamamlayarak kümede kalmayı başardı. Sarayönü Belediyespor’un yeni sezonda yeni yönetimiyle nasıl bir yol izleyeceği spor kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

İLK YIL ÇUMRA VE GENÇLERBİRLİĞİ VARDI  

Bölgesel Amatör Ligin uygulamaya konulduğu 2010-2011 sezonunda ligde Konya’yı Sarayönü Belediyespor ile birlikte Konya Gençlerbirliği ve Çatalhüyük Çumra Belediyespor takımları temsil etti. Sarayönü Belediyespor bu sezonda kümede kalırken  diğer iki Konya temsilcisi ise son iki sırayı paylaşarak küme düştü. Çumra 3 galibiyet alırken Gençlerbirliği 2 galibiyet aldı.

İKİNCİ YIL SELÇUKLU VE BEYŞEHİR BELEDİYE MÜCADELE ETTİ

Bölgesel Amatör Ligin 2. Yılında ise Konya’yı Sarayönü Belediyespor ile birlikte Selçuklu Belediyespor ve Beyşehir Belediyespor temsil etti. Sarayönü Belediyespor direk kümede kalırken Selçuklu Belediyespor statü gereği Süper grup 2.’si Karapınar Belediyespor ile Play-Out maçı oynadı. Bu maçı kazanan Selçuklu Belediyespor ligde kalmayı başardı. Beyşehir Belediyespor ise son ikinin içerisinde olduğu için direkt küme düştü.

ÇUMRA GERİ DÖNDÜ

Bölgesel Amatör Ligin 3. sezonunda ise Sarayönü Belediyespor yerini korumaya devam ederken Çatalhüyük Çumra Belediyespor da tekrar lige dahil oldu ve Selçuklu Belediyespor ile birlikte Konya’yı temsil etmeye devam etti. Bu sezonda statü gereği ligi Konya takımları arasında sonuncu bitiren Selçuklu Belediyespor direkt küme düştü. Çatalhüyük Çumra Belediyespor ise Süper Grup 2.’si Beyşehir Belediyes ile Play-Out maçı oynadı. Bu maçı kazanan kırmızı-yeşilli ekip kümede kalmayı başardı.

KARAPINAR ÇIKTI VE DÜŞTÜ

Bölgesel Amatör Ligin 4. Sezonunda ise Sarayönü Belediyespor ve Çatalhüyük Çumra Belediyespor’un yanına Karapınar Belediyespor dahil oldu. Ancak Karapınar Belediyespor ilk defa mücadele ettiği ligde çok fazla varlık gösteremedi. Karapınar Belediyespor 2 galibiyetle lige veda etti.

YENİ EKİP AKŞEHİR          
 
Amatör Küme Süper Grupta bu sezon 12 takım mücadele etti.  Grupta Selçuklu Belediyespor Şampiyon olarak tekrar Bölgesel Amatör Lige yükseldi. Mavi-beyazlı ekip bir sezonun ardından Bölgesel amatör Lige tekrar yükseldi.  Selçuklu Belediyespor ile birlikte Akşehir Belediyesi Kültürspor da Bölgesel Amatör Lige yükselen takım oldu.

AKŞEHİR BELEDİYE PLAY-OUT MAÇINDA GÜLDÜ

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Çatalhüyük Çumra Belediyespor ile Play-Out maçında karşılaşan Amatör Küme Süper Grup 2.’si Akşehir Belediyesi Kültürspor rakibini 3-0 yenerek tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısı gösterdi. Akşehir ekibi  Sarayönü Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor ile birlikte 2014-2015 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde Konya’yı temsil edecek.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri