Balıkta bereketli sezon

Balık sezonunun açılması ile birlikte Konya Balık Hâli'nde de hareketlilik başladı. Palamutun tanesi 12 buçuk liradan, hamsi ve istavritin kilosu da 10 ile 15 TL arasında bir fiyattan tezgâhlardaki yerini aldı.

Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan, uzmanların haftada en az 2 kez tüketin tavsiyesinde bulunduğu balığın sezonu açıldı. Balık Hâli'nde de balıklar tezgâhlara indirilerek, satışa sunuldu. Konya'daki balıkçılar, yeni sezona ümitli başladı. Bu yıl tüm yasak avlanmalara rağmen balığın bol olması bekleniyor. Vatandaşların da ekonomik krizin yaşandığı şu zamanlarda doya doya ve ucuza balık tüketeceği söyleniyor. Vatandaşın öncelikli tercihi ise Palamut oldu. Palamutun tanesi 12 buçuk liradan satılıyor. Hamsi ve istavrit kalite ve büyüklüğüne göre 10 ile 15 lira arasında değişiklik gösteriyor.  

TEZGÂHLAR BİRKAÇ GÜNE İYİCE RENKLENİR

Boğaziçi Balıkçılık çalışanı Mehmet Kale, "Bismillah" diyerek yeni sezonu açtıklarını söyledi. Fiyatların geçen yıla oranla bu yıl aynı döneme göre daha uygun olduğunu belirten Kale, Balık Hâli'nin hareketlendiğini ve vatandaşın balığa özlem duyduğunu aktardı. "Palamutun tanesi 12 buçuk lira, hamsi ve istavrit de 10 ile 15 lira arasında" diyen Kale, şunları kaydetti: "İlk günler olmasına rağmen satışlarımız iyi. Vatandaşın ilgisinden memnunuz. Sezon yeni, bazı balık çeşitleri hala elimize ulaşmadı. Birkaç güne tezgâhlarımız iyice şenlenir. Doğru vakitte doğru balığın tercih edilmesi ve balığın yağına göre pişirme yapılması çok önemli. Ayrıca biz bu yıl fiyatların rayında gideceğini umuyoruz. Vatandaşımız, ucuza ve kaliteli ne kadar balık yerse bizler de o kadar mutlu oluyoruz. Yanlış avlanmaların önüne hiç bir yıl geçilmiyor. Fakat Allah'ın takdiri, o kadar yanlışlara rağmen yine de bereketli sezonlar geçiriyoruz. Şuan için en çok tercih edilen balık türü Palamut. Daha deniz suyu sıcak. Normal şartlara Palamut, mangalda veya fırında güzel olur ama isteyenler su sıcak olduğu için yağda da kızartabilir"

BALIKÇILARDAN MUHACİR PAZARI İSYANI

Balıkçı Mehmet Kale, Muhacir Pazarı'na aylardan beri tek bir çivinin dahi çakılmamasına ise sert tepki gösterdi. Önceden vatandaşın tüm alışverişini Muhacir Pazarı ve Balık Hâli'nden kısa süre yaptığını hatırlatan Kale, vatandaşın Muhacir Pazarı'nın kaldırılmasıyla çile çektiğini, kendilerinin işlerinin de bu anlamda düşüşe geçtiğine dikkat çekti. Boğaziçi Balıkçılık Çalışanı Kale, "Güya bu ay bitirilecekti pazarın tüm işlemleri. Şimdi de yıl sonu deniliyor. Balık Hâli esnafı, bu duruma tepkilidir yetkililerin bilmesini istiyoruz. Tüm ihtiyacını aynı yerden gideriyordu vatandaş. Şimdi ise burada sebzesini ve meyvesini alabileceği pazar olmadığı için Balık Hâli'ne gelmeye üşeniyor. Vatandaş, marketten balık yemek zorunda kalıyor. Marketteki balıklar, bizimki kadar taze olmaz. Bu durum, bize rahatsızlık veriyor. Ortada bir mağduriyet var, acilen giderilsin" dedi.

EMRE ÖZGÜL  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri