Balıkesir'de 761 Üreticiye 3 Milyon Liralık Hibe Desteği Yapılacak

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için çiftçilerin makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacıyla 761 üreticiye toplam 3 milyon 128 bin lira hibe desteği y.

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için çiftçilerin makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacıyla 761 üreticiye toplam 3 milyon 128 bin lira hibe desteği yapacak.

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hibe desteğinin Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yapılacağı bildirildi. Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda belirlenen bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamaların belirli oranlarda hibe olarak finansmanı yoluyla, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırması da hedefleniyor. Bunun yanında projenin diğer bir amacı ise üreticinin üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek.

Bu kapsamda Balıkesir'de programdan yararlanmak üzere bin 655 başvuru yapıldığı belirtilirken, tebliğdeki şartları yerine getiren 761 üreticinin hibe desteği almaya hak kazandığı öğrenildi.

Tebliğ kapsamında 34 çeşit makine ekipmana destek yapılacak. Balıkesir'de bu kapsamda çiftçilerden 22 çeşit makine ekipman desteğinden yararlanmak için müracaat yapıldı.

Desteklemelerden il genelinde üreticilerin yoğun olarak talepte bulunduğu biçer bağlar, çayır biçme makinesi, diskli tırmık, el traktörü ve ekipmanları, mibzer, pülverizatör kendi yürür veya traktörle çekilen, silaj makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, toprak frezesi, yem hazırlama araçları, zeytin hasat makinesi, arıcılık makine ve ekipmanlarına öncelik tanındı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri