Balıkesir Yeşilay Cemiyeti Gençleri Uyuşturucuya Karşı Projeyle Uyardı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi tarafından, "Bağımlı Olmayan Sosyal Gençlik" adlı proje hazırlandı. İki ayaklı proje kapsamında bağımlılık yapan uyuşturucu maddelere karşı gençleri uyarmak ve bağımlılıkları önlemek amacıyla...

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi tarafından, "Bağımlı Olmayan Sosyal Gençlik" adlı proje hazırlandı. İki ayaklı proje kapsamında bağımlılık yapan uyuşturucu maddelere karşı gençleri uyarmak ve bağımlılıkları önlemek amacıyla piknik ve futbol turnuvası düzenledi. Çocuklara forma, futbol topu ve çeşitli hediyeler verildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'nin desteğiyle Balıkesir Şubesi tarafından, "Bağımlı Olmayan Sosyal Gençlik" adlı proje düzenlendi. Proje ile dezavantajlı durumda olan 14-18 yaşları arasındaki 50 erkek sokak ve yoksul aile çocuğunun topluma kazandırılması ve topluma pozitif manada katkıda bulunmaları hedefleniyor. Ayrıca bu çocuk ve gençleri bağımlılık yapan maddelerden uzak durmaya teşvik etmek, madde bağımlılığı gibi konularda bilinçli olmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Proje kapsamında dezavantajlı çocuk ve gençlere yönelik bazı etkinlikler yapıldı. İki ayaklı projenin ilk bölümü, geçen mayıs ayında hayata geçirildi. Dünya Sigarasız Günü'nde yapılan etkinlikte vatandaşlar uyarılarak, detaylı bilgi verildi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şube Başkanı Abdülkadir Çelik, Yeşilay Genel Merkezi'nden proje karşılığı ilk hibeyi alan şube olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Uyuşturucu özelliğe sahip maddelere karşı gençleri bilinçlendirmek amacıyla "Bağımlı Olmayan Sosyal Gençlik" projesinin ikinci ayağını piknik ve futbol turnuvasıyla uyguladıklarını belirterek, projenin ilk ayağını 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü bahar şenliğinde farkındalık oluşturmak için yaptıklarını aktardı.

Turnuvaya katılan öğrencilerin, uyuşturucu maddeler ve bağımlılıklar konusunda uzman kişiler tarafından bilgilendirildiğini ifade eden Çelik, Çamlık Parkı'nda yapılan etkinliğe vatandaşların da katıldığını vurguladı. Çocuk ve gençlerin pikniğin ardından yapılan futbol turnuvasıyla güzel bir gün geçirdiğini bildirdi. Çocuklara seslenen Çelik, "Öğrenciler olarak sizin göreviniz, sigara içen ağabeylerinizi, büyüklerinizi uyarmak. Büyük şehirlerde gençlerimize sahip çıkılamıyor. Bonzai denilen uyuşturucu madde, gençlerin hayatını mahvediyor. Böyle uyuşturucu maddelere karşı dikkat etmeliyiz. Bağımlılıklarla mücadele edeceğiz. Sizin okullarınızda sigara içenler varsa uyaracaksınız onları." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının tehlikeye düşebilecek yaş grubundaki öğrencilere hem Yeşilay'ı tanıtmak hem de projelerini anlatmak olduğunu söyleyen Abdülkadir Çelik, şöyle devam etti: "Amacımız, dezavantajlı durumda olan sokak ve yoksul aile çocuklarının eğitim bilinçlerini ve eğitimlerinin devamını sağlayarak, gençlerin suç işleme ve suça karışma oranlarını minimize ederek bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmak ve gençleri bağımlılık yapan maddelerden uzak tutmaya çalışmaktır. 14-18 yaşları arasındaki 50 erkek sokak ve yoksul aile çocuklarının topluma kazandırılması, toplumda yer bulmaları, topluma pozitif manada katkıda bulunmalarını sağlamak, bu çocuk ve gençleri bağımlılık yapan maddelerden uzak durmaya teşvik etmek, onların madde bağımlılığı gibi konularda bilinçli olmalarını sağlamaktır."

Sağlık memuru olan ve aynı zamanda turnuvada hakemlik yapan Volkan Genet ise sağlık alanında çocukları bilgilendirdi. Etkinliğe katılan Yeşilay Balıkesir Şubesi kurucularından Yılmaz Orhan, gençlerle sohbet edip onlara hediyeler verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri