Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un başkanlığında yapılan 2014 yılının beşinci toplantısı, yoklamanın alınmasıyla başladı. Toplantıya katılamayan...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un başkanlığında yapılan 2014 yılının beşinci toplantısı, yoklamanın alınmasıyla başladı. Toplantıya katılamayan meclis üyelerinin mazeret dilekçeleri okundu.

Daha sonra toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Uğur, geçen hafta yapılan cumhurbaşkanı seçimine değindi. Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçildiğini ifade ederek, "İlk defa halk tarafından seçilen cumhurbaşkanımız oldu. Yeni seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. Yapmış olduğu 4,5 yıla yakın belediye başkanlığı döneminde İstanbul'da çok önemli yatırımlara imza attı. İstanbulluların beklentilerine cevap verdi. Çöpüydü, suyuydu, ulaşımıydı, doğalgazıydı, hakikatken bizlere örnek bir belediyecilik anlayışını uyguladı. Daha sonra da 12 yıl yapmış olduğu başbakanlık görevinde de Türkiye'ye çağ atlattı. Borç alan Türkiye değil, artık dışarıya el açmayan, alan değil veren el olan, hattâ yardım eden bir ülke haline getirdi. Farklı bir belediye başkanlığı ve farklı bir başbakanlık icra eden Recep Tayyip Erdoğan, bu sefer Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı oldu. Hayırlı uğurlu olsun diyorum cumhurbaşkanlığını. Bundan sonra da farklı bir cumhurbaşkanı olarak ülkemize hizmet edeceğine inanıyorum." dedi.

Ramazan ayında belediyelerin yapmış olduğu etkinliklerden de söz eden Başkan Uğur, hepsine teşekkür etti. Balıkesir'in yaz ve kış nüfusunun farklı olduğunu belirterek, "Mevsim itibariyle nüfusumuz arttı. Esnafımız memnun oldu, ticaret erbabımız memnun oldu. Hem Ege Bölgemiz'de hem Marmara Bölgemiz'de ve adalarımızda bu yoğunluk hâlâ devam ediyor. Arzu ediyoruz, Balıkesir'e bu yaz turizminin getirmiş olduğu nüfus 12 ay da olsun. Balıkesir bundan istifade etsin. Hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından geçen ay yapılan toplantının tutanağı meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Komisyona havale edilen evraklar görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan her türlü Avrupa Birliği projeleriyle diğer projelerini imzalama hususunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca belediye sınırları içinde kalan kırsal alanlarda belediyenin yerine getirmesi gereken hizmetlerin yerinde ve zamanında sunulabilmesi için Kırsal Kalkınma Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın kurulması da oylamaya sunuldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri